Foto: Vida Press

Starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" jau noticis pirmais skandāliņš, proti, dziedātājam Damiano Deividam pārmet narkotiku lietošanu, ziņo BBC.

Šogad "Eirovīzijā" triumfēja grupa "Måneskin" ar dziesmu "Zitti E Buoni". TV skatītāji tiešraidē varēja vērot grupas priecāšanos, un sociālajos tīklos ne viens vien norādīja – izskatoties, ka Damiano Deivids, grupas solists, pēkšņi noliecoties pār galdu, itin kā šņaucot kokaīnu. Pēc īsā video parādīšanās sociālajos tīklos sākās lielāka ažiotāža – "Eirovīzijas" fani metās spriest, vai tiešām konkursants tiešraides laikā ļautos šādai apgrēcībai?

Vēlāk preses konferences laikā grupa "Måneskin" bija spiesta taisnoties, Damiano pilnībā noraidīja pārmetumus kokaīna lietošanā: "Es nelietoju narkotikas. Draugi, nu, lūdzu..." Neveiklais video moments bijis saistīts ar grupas biedra Tomasa saplēsto stikla glāzi.

Vēlāk "Måneskin" sociālajos tīklos izplatīja oficiālu grupas paziņojumu: "Mēs esam pret narkotikām un nekad neesam lietojuši kokaīnu. Esam gatavi veikt narkotiku testu, jo mums nav ko slēpt. Mēs priecājāmies par uzvaru "Eirovīzijā" un sakām paldies par jūsu atbalstu. Rokenrols nav miris! Mēs jūs mīlam," teikts grupas vēstījumā.

Jau ziņots, ka "Eirovīzijas" finālā, piedaloties 26 valstīm, TV skatītāju un žūrijas balsojuma summā par uzvarētāju atzīta Itālija ar skaņdarbu 'Zitti E Buoni", ko izpildīja "Måneskin".

Par "Måneskin": 2017. gadā viņi uzmirdzēja Itālijas vietējā "X Faktorā", kur ieguva otro vietu. Viņu uzvaru Sanremo konkursā daudzi uzskatīja par pāsteigumu, taču šobrīd šķiet, ka tas bijis loģisks iznākums. Itālijas pārstāvji šogad "Eirovīzijā" šarmēja visos veidos – ar spēcīgu dziesmu, izkoptu un gaumīgu stilu, lielisku izpildījumu un grandiozu skatuves šovu, ko papildināja teju visa iespējamā pirotehnika. Tie, kuri "Eirovīzijai" sekojuši cītīgāk, labumu sarakstam noteikti pievienoja solista Damiano skatienu, balsi un skatuves ķērienu. Viņu uzvara Sanremo festivālā daudziem šķita kā pārsteigums, bet šobrīd nevienam vairs nav šaubu, ka "Maneskin" bija pareizā Itālijas izvēle, kas atvedīs konkursu uz Apenīnu pussalu pirmoreiz kopš leģendārā Toto Kotunjo uzvaras 1990. gadā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!