Foto: LETA/DELFI

Sociālantropologs Roberts Ķīlis sniedzis atklātu interviju valstī lasītākajam latviešu žurnālam "Ieva", kurā cita starpā arī atklājis – šobrīd viņš dzīvo viens.

Ķīlis intervijā žurnālam "Ieva" atklāj, ka bijusī veselības ministre Viņķele joprojām par viņu rūpējas un abi ir draugi, bet no kopdzīves viņa aizgājusi, tāpēc Ķīlis šobrīd viens īrē nelielu dzīvokli.

Intervijā "Ievai" Ķīlis, kurš reiz bija izglītības ministrs, atzīst, ka pēdējo divu gadu laikā – kopš smagā kritiena pa kāpnēm – astoņus mēnešus nodzīvojis slimnīcās. Laikā, kad viņš nokrita pa kāpnēm, Ķīlim bija kopdzīve ar Viņķeli. Kritiski brīži viņa dzīvē notiek arī tagad, bet par Robertu joprojām rūpējas gan bijusī dzīvesbiedre, gan bijusī sieva Agita un arī dēls.

"Es augstu vērtēju visu ārstniecisko un psiholoģisko palīdzību, kas man tiek sniegta. Notiek daudz laba," atzīst Roberts, kurš pārcietis divas galvas operācijas un šobrīd kardināli mainījis dzīvesveidu, jo vēl jūnijā ticis stumts ratiņkrēslā. Viņš arī apzinās, ka nedrīkst lietot alkoholu.

Uz žurnālistes jautājumu, vai šobrīd dzīvo viens, Roberts Ķīlis atbild: "Jā. Īrēju nelielu dzīvoklīti. Ilze aizgāja, bet mēs bieži tiekamies, pastaigājamies. Joprojām esam labi draugi. Tas nav mazsvarīgi un man tas ir ļoti mundrinoši. Novēlu arī citiem, lai dzīvē būtu tādas attiecības ar cilvēkiem," teic Ķīlis, kurš intervijā atzīst, ka Ilzi joprojām mīl.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!