Foto: Kadrs no video

Pirms dažiem gadiem atpazīstamību iemantoja atraktīvais burvju mākslinieks Edžus Kauķis, kurš savulaik ar roku veiklību samulsināja arī bijušo Saeimas deputāti Solvitu Āboltiņu. Jauneklis joprojām aktīvi turpina rosīties savā "YouTube" kanālā, un šonedēļ viņš pārsteidzis ar eksperimentu.

Edžus vēlējies noskaidrot, vai Latvijā ikdienā pietiek tikai ar krievu valodas zināšanām. Eksperimenta nolūkos viņš veselu dienu ar līdzcilvēkiem un svešiniekiem sabiedriskās vietās sazinājies tikai krieviski.

Edžus skatītājiem gan uzreiz atzinis – viņa krievu valodas zināšanas nav pārāk labas. Tas gan viņu neatturēja no eksperimenta veikšanas, un triku meistars no sirds visu dienu centās nesazināties ar cilvēkiem savā dzimtajā valodā.

Dienas izskaņā Edžus apkopojis secinājumus un nonācis pie atziņas, ka Latvijā, viņaprāt, cilvēkiem, kuri pārzina tikai krievu valodu, saskarsme ar citiem ļaudīm nerada nekādas īpašas problēmas.

Kā skaidrojis Edžus, gan pārdevēji veikalos, gan apsargi hokeja spēlē, gan viņa draugi un daudzi citi ļoti labi sapratuši viņa sacīto, un daudzi latvieši arī centušies viņam atbildēt krieviski.

Puisis arī paudis nelielu nožēlu par to, ka eksperiments līdz galam nav izdevies tāds, kādu viņš to bija iecerējis, jo tā veikšanu apgrūtinājušas viņa vājās krievu valodas zināšanas.

Eksperimenta videoklips jau izpelnījies visai lielu ievērību un dažās dienās noskatīts vairāk nekā 16 tūkstošus reižu. Tāpat arī ļaudis sižetu aktīvi komentējuši un dalījušies ar savām pārdomām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!