Foto: DELFI

Jaunais seksa eksperts Edgars Toretto (attēlā), kurš nupat pārsteidzis Latviju, atklājot, ka viņa vīrišķais lepnums miera stāvoklī sasniedz 16 centimetrus, turpina savu uzbrukumu tautiešu panīkušajai seksualitātei un aicina izmēģināt ko jaunu intīmā jomā. Kāpēc lai tas nebūtu anālais sekss?

Lai anālie prieki nesagādātu sāpes, Toretto iesaka sākt pamazītiņām. "Pirms anālā seksa skūpstiet un uzbudiniet partneri tā, lai viņa būtu pēc iespējas atbrīvotāka," DELFI Izklaides lasītājus intstruē eksperts. Arī paša akta laikā jāsako partneres sajūtām.

"Ja seksa laikā partnerei sarauj krampji, nekādā gadījumā neturpiniet aktu, paņemiet minūtes pārtraukumu. Kad partnere jūtas labi, varat turpināt. Ļoti lielu lomu spēlē arī poza, kādu izvēlēsieties.

Vislabākā poza ir, ja vīrietis partnerē ieiet no augšas. Tas ļauj kontrolēt notiekošo, kā arī sniedz kustību brīvību. Arī poza "uz sāniem" ir laba. Taču visos gadījumos jāatceras - ja sieviete lūdz apstāties, tad ir jāapstājas. Pēc anālā seksa dzimumlocekli no sievietes anālās atveres ir jāizņem pēc iespējas lēnāk," eksperta padomos dalās Toretto.

Anālā seksa laikā viņš iesaka lietot lubrikantu, kurš ir veidots uz ūdens bāzes. "Nekādā gadījumā nelietojiet lubrikantu, kura sastāvā ir nonoksinols-9 vai kas līdzīgs. Jāatceras arī to, ka ne siekalas, ne ūdeni nevar izmantot kā lubrikanta aizstājēju.

Lubrikants mazina risku, ka prezervatīvs anālā seksa laikā varētu saplīst, kā arī pasargā no traumām. Tāpēc nežēlojiet to. Pirms seksa droši uzklājiet gan uz locekļa, gan anālās atveres," pamāca eksperts.

Viņš kā nācijas jaunais seksa skolotājs par savu svarīgu pienākumu uzskata arī izglītošanu droša seksa jomā. Un anālajos priekos drošībai ir īpaša nozīme.

"Anālais sekss parasti tiek uzskatīts par visbīstamāko seksa paveidu. Nodarbojoties ar anālo seksu ir vislielākais risks saslimt ar HIV. Veselība pirmajā vietā, tāpēc ikvienam uz visiem laikiem jāiegaumē dažas lietas.

Nekad nevar zināt, kad pienāks lielais anālais brīdis, tāpēc vienmēr jānēsā līdzi prezervatīvus. Ir nopērkami speciāli prezervatīvi anālajam seksam, kas ir daudz drošāki, jo biezāki.

Pirms seksa pārbaudiet, vai prezervatīvs ir pareizi uzvilkts. Lai to pārbauda arī partnere, jo prezervatīva saplīšanas vai nošļukšanas risks var būt lielāks, nekā nodarbojoties ar parasto seksu. Ja seksa laikā ir aizdomas, ka prezervatīvs ir saplīsis vai nošļucis, iesaku apstāties un to pārbaudīt," drošību pirmajā vietā likt mudina eksperts.

Tiem, kas kaut ko vēl nesaprata vai arī procesa laikā gadījās kļūmes, Toretto iesaka vērsties pēc palīdzības viņa blogā nimfomans.lv . Tur profesionālis sniegs savas atbildes uz visintīmākajiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!