Foto: F64

Raimonds Vējonis trešdien, 8. jūlijā, Saeimā nodevis Valsts prezidenta svinīgo solījumu. Inaugurācijas dienā jaunais prezidents tiek vērtēts visos aspektos – kamēr politikas interesentus saista viņa pirmās aktivitātes jaunajā amatā, etiķetes eksperti apspriež arī Latvijas pirmo lēdiju Ivetu Vējoni (abi attēlā) un to, kā viņa saposusies svinīgajā dienā.

"Ar prezidenta izskatu viss kārtībā - viņš saģērbies izcili, absolūti perfekti. Arī kundze ir jauki saposusies, taču pieļauta viena kļūda," sarunā ar DELFI Izklaidi pirmā pāra stilu analizē etiķetes eksperte Aija Strautmane.

Viņa atklāj, ka kļūda ir baltās krāsas izvēle tērpā un kurpēs. "Prezidenta kundze izvēlējusies baltu jaciņu, kas uzreiz prasa baltas kurpes. Taču baltas laiviņas nav protokolā. Vējoņa kundze varēja izvēlēties to pašu kleitu, bet bez jaciņas, klāt velkot jebkuras citas krāsas laiviņas - melnas, zilas.

Vai arī baltās jaciņas vietā papildināt tērpu ar tādas pašas zilas krāsas jaciņu. Kundzes kleita ir perfekta, taču baltā krāsa nav protokolā, vienīgais izņēmums ir balts vīrieša krekls," niansi par pirmās lēdijas stilu atklāj eksperte.

Viņa uzsver, ka, ja Vējoņa kundze šādā tērpā būtu kā privātpersona devusies, piemēram, uz teātri, salikums būtu izcila izvēle, taču tik oficiālā pasākumā, kur viss stingri notiek pēc protokola, pastāv zināmi likumi, kurus jāievēro.

"Tērps ir izcili saskaņots, vasarīgs un jauks. Kā privātpersona viņa tajā izskatās ideāli, bet ne kā pirmā lēdija protokola pasākumā," spriež Strautmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!