Foto: LETA

Šonedēļ Latvijas Nacionālajā operā norisinājās Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonija. To plašā pulkā apmeklēja vai viss pašmāju populārās mūzikas zieds, kas par godu lielajam notikumam bija arī glīti sapucējušies.

Lai gan dažas Latvijā notiekošās balvu pasniegšanas ceremonijas mēdz pievilt tos, kuri uz sarkanā paklāja gaida dāmas vakartērpos un kungus ancukos, Zelta mikrofons pēdējos gados vilšanos nesagādā.

Protams, arī šeit starp viesiem gadās sastapt kādu svīterī tērptu puisi vai dāmu, kura eleganta un saskaņota ansambļa vietā mugurā uzvilkusi ko etiķetei neatbilstošu, tomēr vairums mūzikas industrijas pārstāvju un viņu atbalstītāju priecē ar eleganci.

Izņēmums nebija arī šis gads, kad uz sarkanā paklāja defilēja daiļā dzimuma dāmas skaistos un svinīgos vakara pasākumam piemērotos tērpos, bet kungi priecēja ar uzvalkiem un smokingiem, dažos gadījumos tos papildinot ar atsvaidzinošām detaļām.

Kā jau pēdējos gados ierasts, daudzi viesi priekšroku bija devuši latviešu dizaineru tērpiem, uzskatāmi demonstrējot jaunās sezonas aktualitātes pašmāju modē.

Arī balvu pasniegšanas ceremonijas skatītāji sociālajos tīklos pret pasākuma viesiem bija saudzīgi. Jau vēstīts, ka vislielāko ažotiāžu radīja dziedātājas Olgas Rajeckas izvēlētais tērps, bet dažus neapmierināja pasākuma vadītāja Andra Freidenfelda jeb Freda stils.

Tāpat nelielu kritikas devu saņēma hiphoperis Ozols, kurš uz Operas skatuves kāpa džemperī ar kapuci un cepuri galvā, tomēr daudzi pieņēma, ka no šī mūzikas stila pārstāvja ierašanās uzvalkā būtu par daudz prasīts.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!