Foto: Reuters/Scanpix
Skaistās franču kinoaktrises Emanuelas Beāras (attēlā) firmas zīme ilgus gadus bija pilnīgās lūpas, bet nesen viņa atzinusies, ka mēģinājusi tās ķirurģiski uzlabot, turklāt ļoti neveiksmīgi.

Tagad aktrise uzsākusi kampaņu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību problēmām un riskiem, kas saistīti ar plastiskajām operācijām.

"Lūpu plastisko operāciju man veica 27 gadu vecumā. Un šī operācija tika salaista grīstē. Skaidrs, ja man būtu patikusi mana mutes forma, tad nebūtu mēģinājusi to uzlabot," aktrise atklājusi izdevumam Le Monde.

Beāra uzsvēra: ja kāds cilvēks izšķiras par plastisko operāciju, tātad viņš vai viņa vairs nespēj sadzīvot ar šo sava ķermeņa daļu. "Vai nu viņi saņem palīdzību un atrod sevī spēku pretoties vēlmei veikt plastisko operāciju, vai arī iet un to izdara," viņa sacīja.

Prese un sabiedrība jau agrāk nespēja vienoties, vai šobrīd 47 gadus vecā aktrise ir veikusi kādus kosmētiskus uzlabojumus savā izskatā. Bet nesenā intervija ir pirmā reize, kad viņa atzinusi, cik jauna bijusi pirmās operācijas laikā.

Emanuela Beāra kļuva pazīstama jau 23 gadu vecumā ar lomu franču filmā Avota Manona, kas guva plašus starptautiskus panākumus. Pēc tam viņa filmējusies daudzās Francijas filmās, kā arī ASV, piemēram, kopā ar Tomu Krūzu  Neiespējamajā misijā.

Aktrise vienmēr bijusi pasaulē skaistāko sieviešu topos. 2003. gadā, 40 gadu vecumā viņa kaila pozēja pludmalē žurnālam Elle, un attiecīgais numurs kļuva par bestselleru.

Nesenajā intervijā Le Monde Beāra atzina, ka plastiskajai ķirurģijai bijusi arī psiholoģiska ietekme un viņa vēlreiz neizšķirtos par labu šādai operācijai. "Tas ir nopietns lēmums, un visas tā sekas nav paredzamas. Pat doma par kādu injekciju šobrīd man šķiet nepieņemamam. Tāpēc es nezinu, kā tikšu galā ar visiem šiem vecumposmiem - pusmūžu un vecumu," sacīja aktrise.

Kinozvaigzne piebilda, ka neizturas kritiski pret citām sievietēm, kas izlemj par labu plastiskās ķirurģijas pakalpojumiem, jo problēmas būtība bieži esot pašapziņas trūkums. Turklāt darbs kinoindustrijā spiedienu saglabāt jaunību padarot vēl spēcīgāku.

Līdzīgus lūpu uzlabojumus savulaik veikušas vairākas slavenas aktrises, tostarp Melānija Grifitsa, Mega Raiena, Leslija Eša un Brita Eklenda.

Beāra, kurai ir divi bērni no divām attiecībām, šobrīd dzīvo Beļģijā. Viņa ir zināma, arī pateicoties dalībai labdarības pasākumos – viņa ir ANO sūtne un iesaistījusies kampaņā pret bērnu ekspluatāciju un badu Dienvidaustrumu Āzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!