Foto: Privātais arhīvs
Pašmāju aktīvie ziedotāji pamanījuši, ka vienā no pasaules ziedojumu vākšanas platformām palīdzību lūdz arī 50 gadu vecā Linda no Latvijas.

TV skatītāji Lindu iepazina kanāla "STV Pirmā!" sociālā projekta šovā "Caur ērkšķiem uz..." pirmajā sezonā.

Linda ir transseksuālis. Lielāko mūža daļu nodzīvojusi kā vīrietis, viņa tomēr sevi izjūt kā sieviešu dzimumam piederīga.

Vietnes "Go Get Funding" sadaļā "medicīniska palīdzība" parādījies Lindas Šulces lūgums pēc palīdzības ziedojumu vākšanas kampaņā.

"Esmu transseksuālis Linda. Dzīvoju Baltijas jūras valstī Latvijā, Rīgā. Jau vairāk nekā 10 gadu dzīvoju kā sieviete. Šeit esmu viena no populārākajām transseksuālēm. Es cenšos dzīvot tā, kā pati vēlos [..], piedalījos dažos TV šovos, filmējos vienā seriālā, kā arī dažās filmās masu skatos.

Bet, lai kā es censtos, nevaru atrast darbu, kur es varētu nopelnīt tā, lai izdotos iekrāt dzimuma maiņas operācijai. Nevaru [dokumentos – red.] nomainīt savu vārdu uz sievietes vārdu, jo to var tikai pēc dzimuma maiņas operācijas.

Nekad iepriekš neesmu lūgusi palīdzību sev, bet tagad neredzu citas iespējas. Lai varētu sākt dzīvot, nevis eksistēt, nepieciešama dzimuma maiņas operācija. Paldies visiem par ziedojumu," vēstīts Lindas ierakstā.

Paziņojumā norādīts, ka vajadzīgā summa ir 16 000 eiro, un Lindas kampaņai dotas simts dienas. Piektdienas rītā Lindai vēl nebija neviena noziedota eiro.

"Delfi" jau vēstīja, ka Linda ir viena no pašmāju sociālā TV projekta "Caur ērkšķiem uz..." dalībniecēm.

Lindas stāsts

Linda dzimusi kā vīrietis un aptuveni 30 gadus arī pavadījusi kā vīrietis. Viņa strādājusi par tirdzniecības menedžeri un 10 gadus bija precējusies. Laulībā piedzimis arī dēls, taču vīrieša ķermenī Linda vienmēr jutusies slikti – viņa pati saka, ka tas ir gluži kā nēsājot kurpes, kas spiež, bet tās nevar novilkt. Jau bērnībā viņa piemērījusi māsu kleitas, taču vairāku gadu desmitu garumā nav spējusi sev atzīt, ka ir transseksuāla un turpinājusi izlikties, dzīvojot vīrieša dzīvi.

Lindas sieva bija pirmā, kas pamanīja, ka ar vīru kaut kas nav kārtībā. Lai arī Linda sievu ļoti mīlēja, taču, sapratusi, ka nespēj viņu darīt laimīgu kā vīrietis, viņa izdarīja visu, lai abu attiecības pasliktinātos un sieva viņu ienīstu. Abas ar sievu pat nesarunājās vairāk nekā divus gadus, kaut gan turpināja dzīvot vienā dzīvoklī. Šobrīd Linda ir ļoti laimīga, ka abu attiecības ir uzlabojušās –
sievietes spējušas salabt un ir draudzenes.

Sākotnēji Linda tikai pielaikoja sieviešu dzīvi, pārģērbjoties reizi pa reizei, bet ar laiku viņa sāka tērpties kleitās arī ikdienā un uzsāka lietot hormonus, lai arī vizuāli kļūtu sievišķīgāka. Mainoties ārējam izskatam, Linda diemžēl zaudēja darbu. Tad viņa sāka dzīvot kā sieviete, un drīz vien par to, ka reiz bijusi vīrietis, liecināja tikai pase.

Linda uz raidījumu atnākusi mazvērtības kompleksu mākta – viņa neuzdrošinās izvēlēties darbu, kas viņai patiešām patīk, jo netic, ka kāds pie sevis ņemtu strādāt cilvēku, kurš pēc pases ir vīrietis, bet izskatās kā sieviete. Lai pelnītu naudu iztikai, Linda šobrīd strādā video čatā, kā arī nodarbojas ar prostitūciju. Viņa vēlas izkopt savu sievišķību un celt pašapziņu, jo līdzšinējā dzīves pieredze viņu nav žēlojusi. Linda izjutusi klaju apkārtējo nosodījumu un neizpratni, tāpēc norobežojusies no sabiedrības un savu ikdienu pavada drūmā vientulībā. Lindai nav draugu, viņa reti iziet no mājām, jo nejūtas droši un pārliecināti, bet lielāko dienas daļu sieviete pavada, spēlējot datorspēles, grozoties video čatā un tiekoties ar klientiem.

Lindas kvēlākais sapnis ir veikt dzimuma maiņas operāciju un arī fiziski kļūt par sievieti, kā arī atgūt pašapziņu un satikt draugus, kas spētu pieņemt viņu tādu, kāda viņa ir.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!