Foto: Publicitātes attēli
Pēc septiņu gadu pauzes Latvijas pārstāve atkal dosies uz starptautisko skaistumkonkursu "Miss Earth" jeb "Mis Zeme". Šo pienākumu uzņēmusies 24 gadus vecā Liene Leitāne, kura ikdienā darbojas kostīmu nomas biznesā.

Lielākā daļa pasaules mēroga pasākumu šobrīd ir atcelti pandēmijas dēļ, bet ir tādi, kas notiek attālināti. Tāds būs arī ikgadējais skaistumkonkurss "Mis Zeme", kas notiek Filipīnās.

Pēdējo reizi Latvija šajā konkursā piedalījās 2013. gadā. Pēc šīs pauzes pārstāvēšanas godu uzņēmusies Liene Leitāne – jauna sieviete, kura nāk no Madlienas.

Leitāne ir pieredzējusi konkursu dalībniece. 2019. gadā viņa guva trešo vietu "Miss Europe Continental" konkursā Dubajā, 2020. gadā piedalījās "The Miss Globe" Albānijā, bet šogad "Miss Aura International" Turcijā Liene tikusi skaistāko dalībnieču divdesmitniekā.

Nedēļas nogalē viņa kopā ar savu komandu aktīvi strādāja pie video materiāla, ko jāsūta konkursa žūrijai, portālam "Delfi" pastāstīja "Balticevents" pārstāvis Ļevs Berezins. "Mēs kopā ar komandu cītīgi strādājam pie filmēšanas procesa, jo vēlamies konkursa laikā startēt ar kvalitatīvāko materiālu un parādīt augstāko līmeni," skaidro pati Liene. Videomateriāliem viņa izvēlējas Rīgas Centrāltirgu, Vecrīgas ielas, sanatoriju "Ķemeri", Jaunķemeru pludmali, "Legend" kvartālu Jūrmalā un Jūrmalas golfa klubu.
Konkurss "Miss Earth" nav tik prestižs kā "Miss World" vai "Miss Universe", tomēr tiek uzskatīts par vienu no tā dēvētā "lielā četrinieka" jeb populārākajiem skaistumkonkursiem. Tā rīkošana aizsākta 2001. gadā Filipīnās; organizāciju vada kādreizējā skaistumkaraliene Lorīna Ščuka.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!