Foto: Publicitātes attēli

11. augusta lietainajā vakarā Dzintaru koncertzāle atkal bija pilna – ļaudis baudīja Maestro Raimonda Paula mūziku ar izcilā dzejnieka Imanta Ziedoņa vārsmām.

Koncertā godā celta Maestro Raimonda Paula daiļrade no 1960.–1970. gadiem, kad komponistam tuvi bija eksperimenti dažādos žanros un stilistikās. Pirmajā daļā jaunu skanējumu ieguva instrumentālās svītas, kuras pagājušā gadsimta vidū ierakstījis Raimonda Paula instrumentālais trio, bet šogad Latvijas Radio bigbends tās ieskaņojis pavisam jaunā albumā.

Savukārt koncerta otrajā daļā bigbendam un Maestro pievienojās spēcīgās balss īpašniece Dināra Rudāne un klausītāju iemīļotais Daumants Kalniņš. Viņu balsis skanēja dziesmās ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Neraugoties uz visai lietainajiem laikapstākļiem, Dzintaru koncertzālē sanākušie cilvēki piepildīja to pilnu. Starp atnākušajiem bija gan esošie, gan bijušie ministri, vairāki uzņēmēji, kultūras ļaudis. Īpašus aplausus saņēma mūsu zelta puiši – olimpiādē uzvarējušie 3x3 basketbolisti, kurus godināja visa publika. Puiši gan nebija ieradušies pilnā sastāvā – izpalika jelgavnieka Edgara Krūmiņa, taču visa pārējā komanda koncertu baudīja kopā ar savām mīļotajām sievietēm.

Protams, klāt bija arī Imanta Ziedoņa kundze Ausma Kantāne, kura Dzintaros ieradās kopā ar savu sirdsdraudzeni, bijušo veselības ministri Ingrīdu Circeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!