Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Naktī no svētdienas uz pirmdienu Atlantā, ASV, norisinājās prestižais neprecēto daiļavu skaistumkonkurss "Miss Universe" jeb "Mis Visums", un šogad tajā uzvaras laurus plūca "Mis Dienvidāfrika" Zozibini Tundzi.

Pirmajā trijniekā iekļuva arī Puertoriko pārstāve Medisona Andersone un Meksikas pārstāve Sofija Aragona, vēsta raidsabiedrība BBC. Konkursa vadīšana šogad atkal bija uzticēta amerikāņu biznesmenim un šovmenim Stīvam Hārvijam.

Jāatzīmē, ka konkurss norisināsies jau 68. reizi, un šogad tajā piedalījās 92 skaistules no visas plašās pasaules.

Dalībnieces savu savu daili un grāciju izrādīja peldkostīmu un vakartērpu raundos. Savukārt savu erudīciju neprecētās skaistules apliecināja, atbildot uz jautājumiem par dažādām sociālām problēmām.

Sīvā konkurencē par uzvarētāju tika atzīta Dienvidāfrikas pārstāve. "Es uzaugu pasaulē, kurā sieviete ar manu ādas krāsu un maniem matiem nekad nav tikusi uzskatīta par skaistu. Manuprāt, šodien tam ir jāpieliek punkts," savā noslēdzošajā uzrunā mirkli pirms kronēšanas paziņoja Zozibini.

Dienvidāfrikas skaistulei kroni galvā uzlika konkursa pagājušā gada uzvarētāja filipīniete Katriona Greja.

Jau vēstīts, ka konkursi "Mis Zeme"("Miss Earth"), "Mis Pasaule" ("World") un "Mis Visums" ("Miss Universe") tiek uzskatīti par trim prestižākajiem starptautiskajiem skaistuma konkursiem pasaulē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!