Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par skaistumkonkursa "Miss Universe" uzvarētāju krāšņā ceremonijā pirmdien Bangkokā kronēta 24 gadus vecā "Mis Filipīnas" Katriona Greja.

Žilbinošajā ceremonijā, kuru vadīja amerikāņu komiķis Stīvs Hārvijs un supermodele Ešlija Greiema, Filipīnu pārstāve apsteidza finālistes no Dienvidāfrikas un Venecuēlas.

Noslēguma kārtā mūzikas teorijas studente Greja izpelnījās uzslavas, stāstot par savu darbu Manilas graustu rajonos un solot uzvaras gadījuma censties atrast jaunas jomas, kurās palīdzēt.

Viņa solīja strādāt tādas pasaules labā, kurā "negatīvisms nevarētu plaukt un zelt un bērniem būtu smaids sejā".

Ceremonija Taizemes galvaspilsētas hallē "Impact Arena" bija 67. reize, kad tiek rīkots konkurss "Miss Universe". Tajā piedalījās 90 pārstāves no visas pasaules.

Konkursa gaitā dalībniecēm tika uzdoti jautājumi par preses brīvību, marihuānas legalizāciju, bēgļiem un kustību #MeToo.

Šogad konkurss cita starpā bija zīmīgs ar to, ka tajā pirmo reizi viena no konkursantēm – Spānijas pārstāve Anhela Ponse – bija transpersona.

Tolerances un cieņas jautājumiem pastiprināta uzmanība tika pievērsta pēc tam, kad ASV pārstāve Sāra Rouza Samersa sociālajos tīklos bija uzjautrinājusies par Vjetnamas un Kambodžas pārstāvju nespēju runāt angliski.

Izteikumi plaši izplatījās tīmeklī, bet Samersa vēlāk bija spiesta atvainoties sociālajā tīklā "Instagram" un taisnoties, ka viņas nodoms nav bijis citas konkursa dalībnieces sāpināt.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!