Foto: Pauls Zvirbulis
Svētdien, 18. augustā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā pulcējās klasiskās mūzikas mīļotāji un kultūras gardēži, lai baudītu festivāla "Rīga Jūrmala" otrās nedēļas noslēguma koncertu, kurā uzstājās cienījami un atzinīgi novērtēti mākslinieki.

Festivāla otrā nedēļas nogale noslēdzās ar baritona Benjamina Apla un pianista Saimona Lepera kamermūzikas koncertu, kā arī Krievijas Nacionālā orķestra, čellista Mišas Maiska un diriģenta Mihaila Pļetņova koncertiem.

"Dzintaru koncertzāle ir lieliska vieta vasaras koncertiem. Koncertā bija brīnišķīga, ļoti iejūtīga un apbrīnojami uzmanīga, izprotoša publika. Šī vieta jau vēsturiski spējusi piesaistīt augstas raudzes mūziķu viesošanos, un man ir liels prieks par to, ka Dzintaru koncertzāle – līdz ar šo festivālu – atkal kļūst par mākslinieciski augstvērtīgu koncertu norises vietu," par saviem iespaidiem pēc koncerta dalījās diriģents Pļetņovs.

Noslēguma koncertu Dzintaros baudīja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, aktrise Ināra Slucka un citi.

Jau vēstīts, ka festivāla sezona aptver četras nedēļas nogales un tas norisināsies no 19. jūlija līdz 1. septembrim. Koncerti notiks gan Latvijas Nacionālajā Operā, gan arī Dzintaru koncertzālē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!