Foto: F64
Nedēļas izskaņā Rīgā pulcējās liela daļa Eiropas kino spilgtāko pārstāvju, lai klātienē godinātu labākos Eiropas kino darbus 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā.

Atšķirībā no daudzām citām Latvijā notiekošajām dažādu balvu pasniegšanas ceremonijām, šoreiz uz sarkanā paklāja varēja vērot īstu elegances un laba stila parādi - sanākušie bija stingri ievērojuši noteikto ģērbšanās stilu un pasākumu apmeklēja vakara pasākumam atbilstošos tērpos.

Gan pašmāju, gan ārvalstu aktrises un citas kino un kultūras dzīves pārstāves Kinoakadēmijas balvu pasākumu Latvijas Nacionālajā operā apmeklēja greznos vakartērpos, un, lai gan dažas dāmas bija izvēlējušās gaišas krāsas tērpus vai kleitas papildinājušas ar krāsainiem akcentiem, uz sarkanā paklāja dominēja klasiskā vērtība - melnā krāsa.

Kungiem, kā jau ierasts, uzdevums bija vieglāks - viņi prestižo kino pasākumu apmeklēja uzvalkos vai smokingos, ļaujot visu fotogrāfu un sanākušo viesu uzmanību baudīt savām pavadonēm.

No pašmāju kino industrijas pārstāvjiem ar īpašu eleganci izcēlās aktieri Vilis un Zane Daudziņi, oriģināla piegriezuma ansambli bija izvēlējusies Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Guna Zariņa (attēlā pa kreisi), kultūras ministre Dace Melbārde savu gaišās krāsas kleitu bija papildinājusi ar elegantu kažokādas apkakli.

Kinodīvas cienīgi bija saposusies Marta Selecka, kurai šajā vakarā bija jākāpj uz skatuves, lai pasniegtu Skatītāju simpātiju balvu filmas Ida veidotājiem, un arī citas dāmas godam bija saposušās uz Eiropas kino dzīvē svarīgāko notikumu.

No ārvalstu zvaigznēm, kas šajā vakarā bija ieradušās Rīgā, īpaši jāizceļ producente Adriana Čīsa, kura šim vakaram bija izvēlējusies oriģinālu spalvu apmetni un skatienus piesaistīja ar spilgti sarkaniem svārkiem, Nīderlandes aktrise Silvija Huksa, kura bija viena no retajām, kas ceremonijā izrādīja slaidās kājiņas, kā arī režisore un aktrise Valērija Bruni, kuras spilgti sarkanais tērps izcēla viņas krūtis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!