Foto: DELFI
Šonedēļ Igaunijas medijos lielu uzmanību izpelnījās prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa vizīte uz Horvātiju, kas kļuva par viņa kundzes Ievas pirmo oficiālo ārvalstu braucienu Igaunijas pirmās lēdijas godā.

Kaimiņvalsts mediji ar neatslābstošu interesi sekoja līdzi valsts vadītāja un viņa sievas gaitām Horvātijā, kur Ilvesi pavadīja trīs dienas un piedalījās virknē oficiālu pasākumu, demonstrējot gan kopīgo stila izjūtu, gan grūti noslēpjamo savstarpējo saskaņu.

Ilvesa kundze savā Facebook lapā priecājusies par iespēju iepazīt Horvātju un tās galvaspilsētu – to viņai izrādījis Horvātijas prezidentes Kolindas Grabaras-Kitaroviča laulātais draugs Jakovs, kamēr abu otras pusītes piedalījušās valsts vadītāju sarunās.

"Šī vēsturiskā un skaistā pilsēta sevī slēpj daudz stāstu, kurus noteikti ir jāuzzina. Paldies!" par ekskursiju un dažādu Zagrebas noslēpumu atklāšanu gandarīta bijusi Ilvesa.

Jau vēstīts, ka kopš kāzām šī gada sākumā Ilvesa kundze paguvusi piedalīties vairākos oficiālos pasākumos – par viņas "ugunskristībām" prezidenta kundzes godā kļuva vizīte uz setu ciematu Obinitsu Veru apriņķī, bet lielāko uzmanību izpelnījās Ievas dalība Igaunijas Neatkarības dienas svinībās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!