Foto: DELFI
Trešdienas, 27. marta, vakarā Rīgas modes nedēļas ietvaros norisinājās ikgadējā Latvijas Modes balvas pasniegšanas ceremonija, un pasākums vienkopus pulcēja daudzus stila gardēžus.

Balvu pasniegšanas ceremonija, kas notika jau 14. reizi, norisinājās "Wellton Riverside SPA Hotel", un tajā par sasniegumiem modes un stila jomā iepriekšējā gadā tika godināti nozares profesionāļi.

Ceremonijas norises laikā tika piešķirti apbalvojumi dizaineru modes zīmoliem par pagājušajā gadā paveikto, materiālo ieguldījumu modes industrijas attīstībā un Latvijas vārda popularizēšanu starptautiskajā arēnā. Tāpat arī tika nosaukts gada daudzsološākais jaunais modes zīmols.

Kopumā tiks apbalvoti nominanti 14 kategorijās, no kurām 11 kategorijās uzvarētāju izšķīra žūrijas balsojums.

Balvas tika sadalītas šādās kategorijās: "Gada dizaineris", "Gada debija", "Radošākā gada modes skate", "Gada izrāviens", "Gada labākais digitālais mārketings", "Gada inovatīvākā kolekcija", "Labākais multivides pavadījums skatei", "Labākais attēls reklāmas kampaņai", "Veikals ar interesantāko koncepciju, atvērts 2018.gadā", "Labākais jaunais žurnāls", "Oriģinālākais žurnāla vāks", "Labākās stila lapas žurnālā", kā arī "Vispieprasītākā modele" un balva "Par savu ieguldījumu modes attīstībā Latvijā".

Prestižā balvu ceremonija katru gadu pulcē vienuviet vadošos latviešu dizainerus, stilistus, fotogrāfus un modes kritiķus un entuziastus, un arī šogad viesu rindās bija daudz pazīstamu seju – aktrise Agnese Zeltiņa, radio geiša Ieva Adamss, TV personība Ketija Šēnberga un daudzi citi zināmi ļaudis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!