Foto: Vida Press
33 gadus vecais brazīlietis Rodrigo Alvess (attēlā) ir viens no pasaulē zināmākajiem un slavenākajiem "dzīvajiem Keniem". Savas dzīves laikā viņš veicis desmitiem plastisko operāciju, lai pēc iespējas vairāk līdzinātos dzīvam lelles Bārbijas drauga iemiesojumam.

Intervijās ārvalstu medijiem Alvess atzinis, ka viņam veiktas vismaz 43 dažādas plastiskās operācijas un virkne skaistuma procedūru. Tas viss viņam izmaksājis vairāk nekā 358 tūkstošus eiro.

Savukārt apsēstība ar sapni līdzināties Kenam aizsākusies jau agrā bērnībā, bet pirmo reizi zem skalpeļa Alvess gūlies 2004. gadā. Tiesa, viņam nācies saskarties arī ar nelāgām operāciju sekām.

Tā, piemēram, pirms aptuveni diviem gadiem Alvess gandrīz nomira, jo operācija, kuras laikā viņa bicepsos un tricepsos tika ievadīts silikons, nebija pārāk veiksmīga. Ķīmiskā viela nonāca viņa asinsritē. Viņa ķermenis burtiski uzblīda.

Tiesa, šī rūgtā pieredze viņu neatturēja atkal ļauties mākslīgā skaistuma vilinājumam, taču viņš uzkāpa uz tā paša grābekļa – "dzīvajam Kenam" atkal nācās saskarties ar operāciju blaknēm.

Viņa deguns ir operēts septiņas reizes. Šī gada februārī notika negaidīts pavērsiens – pēc kārtējās procedūras deguna sānā sāka veidoties caurums. Audi ap elpošanas orgānu gluži vienkārši sāka atmirt.

Dakteriem nācās glābt to, kas vēl saglābjams, un vasaras izskaņā Alvess visbeidzot publiski paziņoja, ka vairs neveiks plastiskās operācijas un aprobežosies ar skaistuma procedūrām, kas neprasa ķirurģisku iejaukšanos.

Tiesa, vēlamais efekts jau ir panākts – Alvess ir dzīvs Kena iemiesojums. To, ka laika gaitā viņš piedzīvojis pārsteidzošas pārvērtības, apliecina arī foto, kas tapuši pirms daudzajām operācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!