Foto: Reuters/Scanpix/LETA/Vida Press
Miljardieris, vizionārs, kompāniju "Tesla" un "SpaceX" līdzīpašnieks Īlons Masks par savu mājvietu šobrīd sauc visai pieticīgu moduļu namiņu.

Pasaulē trešais bagātākais cilvēks Īlons Masks pirms pusotra gada pauda, ka vēlas atbrīvoties no visa sev piederošā "fiziskā īpašuma", un 2020. gada laikā atbrīvojās no vairāk nekā sešiem iespaidīgiem savrupnamiem Kalifornijas štatā. Vēl nenotirgots palicis skaists nams Kristalspringsā, Kalifornijas līča apgabalā, kura cena ir 37 miljoni ASV dolāru.

Tikmēr viņš pats šobrīd dzīvo nieka 35 kvadrātmetrus plašā moduļu tipa namiņā Teksasas štatā netālu no "Spacex" raķešu rūpnīcas, kuru viņš īrē. Namu konstruējis uzņēmums "Boxabl" un tā vērtība ir 50 000 ASV dolāru – tas ir mazāk nekā "Tesla" bāzes modeļa auto cena.

Moduļu namiņā ir atvērtā tipa plānojums – gan virtuve, gan viesistaba, gan guļamistaba ir savienotas; nodalīta ir vienīgi vannasistaba ar labierīcībām.
Pats saimnieks sociālajā tīklā "Twitter" vēstīja, ka šis pieticīgais nams šobrīd ir viņa "galvenās mājas". Vai šajos 35 kvadrātmetros vieta atrodas arī Maska draudzenei Graimsai un dēlēnam vārdā X Æ A-12, informācijas nav. Iespējams, ģimene galvenokārt uzturas Kristalspringsas īpašumā, ko Masks nosaucis par "īpašu vietu", paužot cerību, ka to iegādāsies kāda kupla ģimene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!