Foto: DELFI
Sestdien, 23. augustā, norisinājās pirmais Sieviešu rallijs Jūrmalā – tajā Latvijas sievietes mēģināja labot līdzšinējo Indijā uzstādīto Ginesa rekordu, bet tas diemžēl neizdevās.

Pirms pasākuma tika vēstīts, ka pirmajā sieviešu rallijā Jūrmalā plānots uzstādīt Ginesa pasaules rekordu - visvairāk dalībnieces sievietes motoru sporta pasākumā.

Šobrīd šis rekords pieder Indijai, kur februārī Lavasa Women's Drive pasākumā piedalījās 467 ekipāžas un kopā 934 sievietes, bet Jūrmalā notikušais rallijs tik lielu atsaucību neguva - pasākumā šoreiz piedalījās 327 ekipāžas jeb vairāk nekā 600 sievietes, tādēļ sasniegt izvirzīto mērķi tomēr neizdevās.

Rallija dalībniecēm, vadoties pēc speciāli sastādītas leģendas, 150 kilometrus garajā maršrutā bija jāatrod 3 kontrolpunkti. Pirmais no tiem atradās Engurē, otrais Tukumā, bet trešais Jūrmalas pilsētā - Dzintaru Mežaparkā. Katrā no tiem dalībniecēm bija jāveic vairāki atjautības un veiklības uzdevumi, piemēram, frīsbijkērlings, krokets, spīdmintons, izbrauciens ar gokartiem un citi.

Sieviešu rallijā Jūrmala 2014 pirmo vietu un ceļojumu uz Antāliju no tūroperatora Go Adventure, kā arī 100% studiju maksas atlaidi pirmajam studiju gadam kādā no Biznesa augstskolas Turība īstenotajām profesionālā bakalaura studiju programmām saņēma komanda ar nosaukumu X Sports Cysling Team, kurā startēja Indra Trofimoviča un Dace Kaļverša.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!