Foto: Publicitātes foto
Arvien lielāku popularitāti pilsētnieku vidū iemanto velosipēdi, jo tie palīdz nokļūt no punkta A uz punktu B, izvairoties no nīkuļošanas piesmakušā sabiedriskajā transportā, kā arī stundām ilgas sēdēšanas sastrēgumos.

Lai gan velosipēds ir diezgan vienkāršs transportlīdzeklis, tomēr jāņem vērā fakts, ka laika gaitā tas piedzīvojis ievērojamas pārvērtības, un ne visi vairs atceras sākotnējo modeli, kam priekšējais ritenis bija krietni lielāks par pakaļējo.

Jauni un arvien labāki divriteņi tiek veidoti visu laiku, un izgudrotāju izdomai nav robežu - nākotnes velosipēdi ir apveltīti ar elektromotoriem, vējstikliem komfortam un vairākām citām ekstrām, kuras ikdienā atvieglotu pārvietošanos ar šo transportlīdzekli.

Nesen The Business Insider savā interneta portālā izveidojis apkopojumu ar šī brīža desmit ekstravagantākajiem un interesantākajiem velosipēdu modeļiem, kādi pēdējā laikā izgudroti. Jāatzīst, ka daži no tiem ir īpaši mākslinieciski.

Piemēram, kompānijas Specialized paspārnē tapis velosipēds ar nosaukumu TT, kuram samazināta stūre, lai cilvēka ķermenis atrastos perfektā pozīcijā, kura palīdzētu sasniegt pēc iespējas lielāku ātrumu.

Tāpat iespējams arī iegādāties autobūves gigantu Audi un Peugeot dizainētos velosipēdus, kuri papildināti ar elektromotoriem un pievilcīgu izskatu, bet tajā pašā laikā pasaulē radīts arī Flitz divritenis, kuram nav pedāļu - tas diezgan stipri līdzinās skrejritenim un to darbina, veicot atspērienus ar pēdām.

Protams, piedomāts arī pie komforta, jo skaidrs, ka lietus laikā vizināšanās ar riteni nav nekas īpaši patīkams, tādēļ britu studenti radījuši velosipēdu, kurš papildināts ar jumtu un vējstiklu, lai brauciens būtu baudāmāks.

Par to, vai šie tiešām varētu kļūt par nākotnes velosipēdiem , pagaidām ir grūti spriest, taču skaidrs, ka sākotnēji visas inovācijas un jauninājumi tiek uzņemti ar zināmu neuzticību, taču cilvēks ir būtne, kurš laika gaitā pierod pie visa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!