Foto: DELFI
Sestdienas vakarā noslēdzās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas. Tajās piedalījušās partijas un partiju apvienības ar lielām cerībām naktī uz svētdienu gaidīja rezultātus, kurus visbeidzot arī sagaidīja. Kam svētki, kam sēras – tas redzams fotoreportāžās no partiju štābiem.

Lielākā līksmība, protams, valdīja to partiju nometnēs, kuras šoreiz var lepoties ar rīdzinieku uzticēšanos avansā. Vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecina, ka vēlēšanās uzvarējis "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts, bet uz "goda pjedestāla" pārējiem pakāpieniem ir "Saskaņa" un "Jaunā vienotība" (JV).

Jāteic, ka virkne tā dēvēto mazo partiju saviesīgas sanākšanas nemaz nerīkoja, sak, mums nav naudas klāt galdus, tāpēc tie vēlēšanu rezultātus sagaidīja individuāli savās mājās.

Taču lielākā daļa politisko spēku notikumam par godu rīkoja visiem kopīgu pasākumu kādā no sabiedriskām vietām – vieni viesnīcās, citi krogos, un vēl vairākas partijas vēlēšanu rezultātus gaidīja savos partijas birojos.

"Jaunā Vienotība" (JV) lielu banketu nerīkoja, aizbildinoties ar joprojām pastāvošiem Covid-19 draudiem. Šīs partijas politiķi rezultātus sagaidīja birojā Meierovica bulvārī. Kā vēlēšanu naktī novēroja "Delfi" reportieris Edgars Bāliņš, uz galda vairāk gozējušās sulas, nevis alkoholiskie dzērieni, bet uzkodu klāsts vairāk klasificējams kā veselīgs.
"Gods kalpot Rīgai" (GKR) svinēja Latvijas Mākslas muzeja kafejnīcā – bez dziesmām, taču ar kārtīgu virtuvi un dzērieniem. Kā vēlēšanu naktī vēstīja LTV, GKR politiķi pat neesot gribējuši teikt svētku uzrunas, jo jau pirms pusnakts sapratuši, ka uzvarētāji viņi nav.
Jaunā konservatīvā partija (JKP) savus sasniegumus uzzināja "Radisson" viesnīcā otrpus Daugavai nebūt ne jautrā atmosfērā pie iepriekš sagatvotas bufetes ar siera salātiem un cepumiem. Arī tur valdošā noskaņa liecināja, ka svinēt īsti nav ko. Savukārt "zaļzemnieku" štābā klātiem galdiem bija mazāka nozīme nekā partijas lokomotīvju uzrunām.
Partija "Saskaņa" (S) rezultātus sagaidīja viesnīcā ar skatu no Vecrīgas uz Daugavu. Tur pabijušie lēš, ka ēdienu un dzērienu, tostarp alkohola izvēle bijusi varena.
Viesnīcā Vecrīgā vēlēšanu nakti aizvadīja arī Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA):
Provizoriskie Rīgas domes vēlēšanu uzvarētāji "Attīstībai Par!/Progresīvie" (AP!/Pro) savu ballīti iegrieza leģendārājā bārā "Andalūzijas suns". Pie galdiņiem ar skūpstiem un apskāvieniem apmainījās gan vēlēšanās kandidējušie, gan tie, kas šo apvienību atbalstījuši no tās sākuma. Berga bazāra laukums vakara sākumā bija partiju apvienības atbalstītāju pilns – ļaudis ēda, dzēra un mēļoja. Taču svinības plaši vērienīgas neizdevās, jo ieradusies veselības ministre Ilze Viņķele un lūgusi biedriem izklīst Covid-19 draudu dēļ.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!