Foto: DELFI

Ceturtdienas, 15. oktobra, vakarā Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvoja šīs sezonas apspriestākā un gaidītākā izrāde Latvijas teātru dzīvē - Alvja Hermaņa režijā tapusī Brodskis/Barišņikovs ar pasaulē slaveno baletdejotāju Mihailu Barišņikovu.

Starp pirmizrādes viesiem bija daudz sabiedrībā zināmu personu - novērtēt Barišņikova sniegumu bija ieradies Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, bijušais premjers Māris Gailis un citi ietekmīgi vīri.

Tāpat starp viesiem plašā pulkā bija teātra dzīves pārstāvji - Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, komponists, daudzu izrāžu mūzikas autors Kārlis Lācis, Dailes teātra aktieris Juris Žagars, vairāki Jaunā Rīgas teātra aktieiri, Saeimas deputāts, kādreizējais aktieris Artuss Kaimiņš un citi.

Jau vēstīts, ka Hermaņa jaunākais darbs piesaistījis lielu sabiedrības interesi. Lai gan zināms, ka izrāde Jaunā Rīgas teātrā repertuārā paliks uz vairākām sezonām, pirms pirmizrādes un oktobra izrādēm uzdarbojās arī spekulanti, kuri biļetes tirgoja ar daudzkārt lielāku uzcenojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!