Pirmdien Ņujorkā tika pasniegtas žurnāla Glamour Gada sievietes balvas, kuru saņēmēju vidū bija realitātes šovu zvaigzne Keitlīna Džennera un modes dizainere Viktorija Bekhema.

Olimpiskais medaļnieks un māsu Kardašjanu patēvs Brūss Dženners jūnijā paziņoja par dzimuma maiņu, pozējot uz žurnāla Vanity Fair vāka sievietes veidolā. Realitātes šovu personība pieņēma vārdu Keitlina Džennera. Septembrī tiesa viņu oficiāli atzina par sievieti.

25. ikgadējā Glamour Gada sievietes balvu ceremonijā 66 gadus vecajai Džennerai tika pasniegta balva.

"Gadiem ilgi es jutos tā, it kā nekur neiederētos," pateicības runā sacīja Džennera. "Es vienmēr jutos kā atstumtā. Es nejutos labi kā vīrietis, bet es nebiju arī piederīga sievietēm. Es biju kaut kur pa vidu. Taču lēmuma pieņemšana un atklāšanās bija labākā lieta, ko esmu izdarījusi."

"Daudzus gadus manā dzīvē nebija entuziasma. Es sēdēju mājās sešus gadus. Es negribēju iet ārā, varbūt tikai, lai aizietu uz darbu, bet neko vairāk. Tagad es gribu būt sabiedrībā. Man patīk būt man pašai. Tā bija fantastiska iespēja pārmaiņām, lai cilvēki saprastu šo problēmu, jo tas ir ļoti grūti," teica Džennera.

"Vairāk nekā gadu neesmu lidojusi ar lidmašīnu, jo man nebija atbilstošu identifikācijas dokumentu," atzina Džennera. "Taču pagājušonedēļ es saņēmu savu jauno autovadītāja apliecību - ar fotogrāfiju, dzimuma lauciņā norādīts "sieviete"."

Viņa arī pateicās par atbalstu savai ģimenei un citām transseksuālām slavenībām, tai skaitā aktrisei Lavernai Koksai.

Britu dizainere Viktorija Bekhema pasākumā saņēma Modes spēka balvu, ko viņai pasniedza dēls Bruklins. Bekhemu pieteica ar video ziņojumu no viņas vīra, bijušā futbolista Deivida Bekhema, un viņu četriem bērniem.

"Es mīlu savu darbu," teica Bekhema.

Ceremonijā ar Holivudas varones balvu tika godināta aktrise Rīsa Viterspūna, kā arī apbalvojumu saņēma melnādainā baletdejotāja Mistija Koplenda.

Viterspūna pateicības runā sacīja, ka "vārdam ambīcijas nevajadzētu piešķirt negatīvu nozīmi". "Oskarotā" Viterspūna ir producentu kompānijas Pacific Standard līdzdibinātāja. Uzņēmums mērķis ir izdot filmas ar spēcīgām sieviešu lomām, lai mazinātu Holivudas nevienlīdzīgo atalgojumu vīriešiem un sievietēm.

"Nevis sieva vai draudzene, bet gan galvenā loma," norādīja Viterspūna.

Kompānija uzņēmusi tādas kinolentes kā Wild (Mežone) un Gone Girl (Neatrodamā), kas nesušas "Oskara" nominācijas Viterspūnai, Lorai Dernai un Rozamundei Paikai.

Viterspūna būs redzama uz pirmā vāka Glamour decembra numurā, kas nonāks pārdošanā 10. novembrī. Savukārt Dženneras, Koplendas un Holmsas attēli būs atlokāmajā vākā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!