Foto: Vida Press/Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas izskaņā daudzus pārsteidza ziņa, ka uzņēmēja un vīnzine Santa Zāmuele vien dažus mēnešus pēc šķiršanās no AS "ABLV" līdzīpašnieka un padomes priekšsēdētāja Oļega Fiļa atkal iestūrējusi laulības ostā. Par viņas vīru kļuvis turīgais amerikāņu uzņēmējs un vīna lietpratējs Deivids Alans Bernāls II. Pēc kāzām Santa pārgājusi jaunā vīra uzvārdā.

Zāmueles un Fiļa šķiršanās izvērtās par skandālu, kurā tika vētītas ne tikai pāra kopdzīves nesaskaņas, bet arī dažādi biznesa darījumi. Laulības laikā Oļega uzņēmumi bija aizdevuši naudu Santas uzņēmumiem. Turklāt turīgais kungs intervijās pašmāju presei izteicās, ka sieva bijusi viņam neuzticīga un, būdama vēl precējusies, uzsākusi attiecības ar citu.

Zāmuele maijā intervijā izdevumam "Privātā Dzīve" gan apgalvoja, ka Fiļa apsūdzības esot nepamatotas. Viņa atklāja, ka kopā ar bērniem, kaķi un diviem suņiem devusies uz ASV pie Deivida, kurš esot sens viņas draugs. Sieviete toreiz gan nenoliedza, ka, ņemot vērā vīrieša sniegto atbalstu šajā grūtajā brīdī, abi nākotnē arī varētu kļūt par kaut ko vairāk nekā tikai draugi.

Santa stingri noliedza, ka būtu pārkāpusi laulību un bijusi neuzticīga Oļegam, un pārcelšanos uz ārzemēm skaidroja ar vēlēšanos bērnus pasargāt no skandāla. Tāpat arī Zāmuele sacīja, ka nevēloties saskarties ar bijušā vīra un viņa pārstāvju vārdiskajiem vai cita veida apvainojumiem.

Fiļa advokāts Agris Bitāns aizvadītās nedēļas izskaņā informēja aģentūru "LETA", ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Oļega Fiļa iesnieguma par viņa bijušās sievas Santas Zāmueles iespējamajiem kriminālpārkāpumiem.

Advokāts apstiprināja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas. Šis pants paredz atbildību par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Tiesa, Valsts policijā attiecīgo informāciju nekomentēja.
Foto: Vida Press

Tikmēr Zāmuele no Kalifornijas aizvadītās nedēļas nogalē ziņoja, ka esot "laimīgākā meitene pasaulē", jo apprecējusies ar Deividu.

Kā liecina viņa "Linkedin" profilā pieejamā informācija, Bernāls ir vairāku lielu uzņēmumu un plaša mēroga pasākumu līdzdibinātājs un vadītājs. Kā viens no pazīstamākajiem minams "Coastal Luxury Management", kas ASV organizē vīna un ēdiena festivālus un pārvalda vairākus izsmalcinātus restorānus Kalifornijā.

Tiesa, Bernāla reputācija biznesa aprindās nebūt nav nevainojama. Ārzemju medijos viņa vārds tiek saistīts ar vairākām tiesvedībām pret saviem agrākajiem biznesa partneriem, ar kuriem Deivids nav spējis sadalīt ietekmes sfēras.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!