Foto: F64

Sestdienas, 23. jūlija, vakarā kinoteātrī "Splendid Palace" norisinājās konkurss "Mis un misters Latvija 2016", un par tā uzvarētājiem kļuva Linda Kinca un Matīss Pastars (abi attēlā).

16 konkursa finālisti sacentās dažādos iznācienos – viņu daili un prasmi defilēt varēja novērtēt gan tautastērpos, gan pieticīgākos apģērbos, kā arī, protams, greznās vakarkleitās un uzvalkos.

"Mis Latvija" titulu ieguva 18 gadus vecā Linda Kinca no Ķekavas, kura uzvarēt vēlējās, lai nestu Latvijas vārdu pasaulē, bet par šī gada skaistāko puisi kļuva 21 gadu vecais Matīss Pastars, kurš ar savu uzvaru konkursā vēlas mudināt cilvēkus pievērsties veselīgam dzīvesveidam, nebaidīties no pārbaudījumiem un neapstāties pie sasniegtajiem mērķiem.

Finālistu sniegumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija operdziedātāja Sonora Vaice, modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs, Jānis Šipkēvics un citi. Savukārt par muzikālo atmosfēru rūpējās Raimonds Tiguls ar kori, Justs Sirmais, kā arī ārvalstu viesi "Fools Garden" un "De Phazz".

Šogad gatavošanos konkursa finālam aizēnoja traģiska vēsts – dažas dienas pirms lielā notikuma mūžībā devās ilggadējā "Mis un misters Latvija" konkursa organizatore Inta Fogele, un pasākumā pašmāju "skaistumkonkursu māte" tika godināta ar klusuma brīdi.

Jau vēstīts, ka "Mis un misters Latvija 2016" organizēšanu pērn no Fogeles pārņēma māsas Jūlija Djadenko-Muglere un Kristīne Djadenko.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!