Foto: Pauls Zvirbulis
Dzintaru koncertzālē Jūrmalā turpinās aktīvā sezona, un aizvadītās nedēļas izskaņā kultūras mīļotāji tur varēja baudīt baleta festivāla "Baleta zvaigznes Jūrmalā" 20 gadu jubilejas koncertu, kas vienkopus bija sapulcējis izcilus dejotājus no dažādām valstīm.

Kā vēsta organizatori, festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis par godu jubilejai uz Dzintaru koncertzāles skatuves bija pulcējisbaleta izcilības no Montekarlo, Štutgartes, Hamburgas, Horvātijas, Krievijas un Latvijas Nacionālā baleta trupām, pārstāvot Armēniju, Brazīliju, Itāliju, Koreju, Ukrainu, Japānu, Kanādu, Krieviju un Latviju.

Baleta zvaigžņu pasākums izpelnījās lielu skatītāju interesi, un uz Dzintaru koncertzāli straumēm plūda kultūras mīļotāji. Viņu vidū netrūka arī atpazīstamu personību, piemēram, eksprezidents Valdis Zatlers un viņa kundze Lilita.

Pirmo festivālu pirms divdesmit gadiem atklāja jauniņās studentes Elza Leimane un Anna Laudere. Šovasar, sveicot festivālu jubilejā, abas mākslinieces atkal dejoja Dzintaros, tikai nu jau kā vadošās solistes Rīgas un Hamburgas baleta teātros.

Anna Laudere pārstāvēja Hamburgas baleta teātri un pārī ar Edvinu Revazovu izpildīja fragmentus no baleta izrādes "Anna Kareņina" Džona Noimaijera (John Neumeier) horeogrāfijā. Annas tēlu horeogrāfs veidojis īpaši Lauderei. Savukārt Elza Leimane festivālā piedalījās gan dejotājas, gan horeogrāfes ampluā.

Ārvalstu viesu vidū bija solistu pāris no Princeses Greisas Kellijas dibinātā Montekarlo baleta teātra, savukārt Štutgartes baleta teātri pārstāvēja vadošo solistu pāris, korejiete Hjojiņa Kanga un kanādietis Džeisons Reilijs.

Uz skatuves mirdzēja arī Horvātijas baleta teātra solistu pāris Ivans Boiko (Ukraina) un Nozomi Miura (Japāna). Intriģējoša bija tikšanās ar dvīņu māsām, televīzijas šova "Tanci" zvaigznēm Anastasiju un Viktoriju Mihailecām no Krievijas.

Jau tradicionāli festivālā piedalījās Latvijas Nacionālā baleta trupa un solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis un Kristaps Jaundžeikars.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!