Foto: DELFI

Jau 30. oktobrī teātra klubā Hamlets notiks latviešu dramaturga Kārļa Anitena komēdijas Ideālie dēmoni iestudējuma pirmizrāde. Tā būs Anitena debija teātra režijā, kā arī Dagmāras Legantes-Celmiņas (attēlā) atgriešanās uz skatuves. Izrādē spēlēs arī aktrise Anna Šteina un komiķis Valters Krauze.

Legantei izrādē atvēlēta šikas dzīves baudītājas un valūtas maiņas punkta kasieres Glorijas loma. Viņas māsu atomfiziķi Altu atveido Šteina, kura uzskata, ka tieši Glorija ir viena no galvenajām vaininiecēm tajā, ka pašas Altas dzīve nav izdevusies.

Gadu desmitiem galvā perinātās domas naktī pēc tēva 70 gadu jubilejas svinībām pārtop ideālos dēmonos, un Alta savu māsu satiek Valtera Krauzes atveidotā Dieva un paša Anitena spēlētā Velna kompānijā.

Zinātniecei tiek piedāvāts izredzētās statuss un dota atļauja dzīvi pārveidot pēc sava prāta, radot pasaulei jaunu, ideālu vīrieti un tiekot vaļā no nekam nederīgās māsas. 

Izrādes kostīmu māksliniece ir Elita Patmalniece, bet interesants risinājums izraudzīts skatuves vizuālajam noformējumam. Lietojot īpašas tehnoloģijas un apgaismojumu, Vācijā strādājošie latviešu mākslinieki Agris Rautiņš un Gunta Smilgina speciāli izrādei izveidojuši dekorāciju elementus, kas noteiktos apstākļos atstāj plakni un kļūst telpiski bez speciālo 3D briļļu lietošanas.

Ideālo dēmonu pirmizrādi klubā Hamlets varēs baudīt jau  30. oktobrī, bet nākamās izrādes skatāmās 1., 3., 6., 23., 27. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!