Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pateicoties pūļa finansējumam, izdevies savākt līdzekļus pasaulē pirmā "Vagīnas muzeja" izveidei, un aizvadītās nedēļas izskaņā tas Kamdenas rajonā Londonā vēris durvis apmeklētājiem.

Naudas vākšana muzejam aizsākusies 2017. gadā, un kopumā ļaudis saziedoja gandrīz 60 tūkstošus eiro, vēsta izdevums "Forbes".

"Vagīnas muzeja" mērķis ir izglītot un informēt sabiedrību par sievietes dzimumorgānu anatomiju un ginekoloģiju. Tāpat tā muzejs ir vieta, kur izzināt un pārspriest dažādas tabu tēmas par sievietes ķermeni.

Muzejā ir izstādīti ne tikai izglītojoši materiāli, bet arī dažādi eksponāti – ziedi, bildes, rotas, instalācijas un dažādi mākslas darbi –, kas atgādina sievišķos dzimumorgānus.

Savukārt dāvanu veikaliņā iespējams iegādāties vagīnai veltītu atribūtiku – uzlīmes, pastkartes, piespraudes un pat ģitāras mediatorus.

Muzeja idejas autore un direktore Florence Šehtere medijiem pastāstījusi, ka pēdējos gados viņa rīkojusi vairākas "pop up" izstādes, un lielā sabiedrības interese ir apliecinājums tam, ka cilvēki vēlas brīvi runāt par saviem dzimumorgāniem un to anatomiju, nekautrējoties izmantot arī tādus vārdus kā vagīna un vulva.

Savukārt muzeja kuratore Sāra Krīda norādījusi, ka "cilvēkiem ir svarīgi apspriest savu anatomiju, neizjūtot par to kaunu vai aizspriedumus".

Ieeja muzejā ir bezmaksas, un plānots, ka apmeklētāji varēs ne tikai izzināt sievietes dzimumorgānu anatomiju, bet arī piedalīties dažādos izklaidējošos pasākumos – ģenitālijām veltītos bingo vakaros un prāta spēlēs, semināros, diskusijās un arī komiķu vakaros.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!