Foto: Vida Press
Jau sen pierādījies, ka viena no efektīvākajām metodēm, kā pievērst uzmanību, ir drēbju nomešana, un šo visiem labi zināmo paņēmienu labprāt piekopj arī velobraucēji. Kamēr Latvijā riteņbraucēji par sevi atgādina ar dalību Kritiskajā masā vai sķendēšanos sociālajos tīklos, ārzemēs ļaudis "iet uz pilnu banku" un min pedāļus pavisam pliki.

Aizvadītās nedēļas izskaņā daudzviet pasaulē norisinājās pliko velobrauciens, kas kļūst arvien populārāks un katru gadu piesaista arvien vairāk entuziastu – ne tikai fotogrāfu, žurnālistu un ziņkārīgo tūristu masas, bet arī drosminiekus, kuri gatavi bez drēbēm sēsties uz vellapēdas.

Īpaši krāšņi šī akcija sestdien, 8. jūnijā, aizvadīta Londonā, kur, kā vēsta britu mediji, akcijā piedalījušies vairāki tūkstoši riteņbraucēju.

Plikņi pulcējušies populārākajās Londonas vietās, lai pievienotos velobraucēju masai. Tiek vēstīts, ka pasākums aizvadīts bez ievērojamiem starpgadījumiem. Arī vietējie likumsargiem par kailajiem entuziastiem nav sūdzējušies.

Jau vēstīts, ka šīs akcijas mērķis ir pārējiem sabiedrības locekļiem atgādināt, ka velosipēds ir dabai draudzīgākais un arī cilvēka veselībai lietderīgākais pārvietošanās līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!