Foto: Privātais arhīvs
Viens no mūsdienu slavenākajiem un leģendārākajiem Meksikas narkobaroniem ir Hoakims Gusmans jeb El Chapo. Šovasar viņš izbēga no cietuma, un likumsargiem tā arī nav izdevies vīrieti notvert. Tiesa, tā vietā, lai dzīvotu slepenībā un lieki nepievērstu sev uzmanību, viņš mierīgi dara to, kas vislabāk padodas – vada vienu no ietekmīgākajiem narkotiku karteļiem.

Kā vēsta ārvalstu preses izdevumi, Gusmans vada ietekmīgo Sinaloa karteli. Savas dzīves laikā viņš radījis arī visai prāvu bērnu pulciņu, un lieki teikt, ka arī El Chapo atvases jau pievērsušās narkotiku biznesam. Turklāt narkobarona pēcnācēji ļoti lepojas ar tētuka izveidoto impēriju.

Daļu sabiedrības un ārvalstu medijus satraucis fakts, ka pēdējā laikā sociālos tīklus Instagram un Twitter pārpludina bildītes, kurās iemūžināts slavenākā Meksikas narkotiku karteļa biedru ārišķīgais un greznais dzīvesveids.

Vēl jo lielāku ažiotāžu raisījis fakts, ka nelegālā biznesa uzturētāji tik uzkrītoši zīmējas tīmeklī un viņiem nospļauties par to, ko domā policija, FIB un visi pārējie.

Vietnē Instagram izveidoti vairāki foto blogi, kuros atrādīts, cik vērienīgi un šiki dzīvo El Chapo bērni un citi Sinaloa karteļa biedri. Tāpat radītas mirkļbirkas #narcos un #narcostyle. Bildītes sajūsminājušas un tajā pašā laikā arī sadusmojušas daudzus, un reti kurš spējis palikt vienaldzīgs, apskatot attēlus.

Karteļa biedri ir neizmērojami bagāti, un naudiņa tiek tērēta ar vērienu. Bildītēs iemūžinātas ātras luksusa mašīnas, kaudzēm ieroču, tajā skaitā arī apzeltīti, slavenu zīmolu drānas, naudas maisi, greznas muižas, skaistas sievietes bikini, eksotiski dzīvnieki, kuri tiek vesti pastaigā pie saitītes, un vēl daudz citu ārišķību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!