Foto: LETA

Šonedēļ Jūrmalā sākas par pastāvīgu tradīciju kļuvušais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis, kas vienkopus pulcē Krievijas šovbiznesa zvaigznes, jaunos talantus, kā arī politikas un uzņēmējvides pārstāvjus, un šogad šim pretrunīgi vērtētajam pasākumam pievērsta īpaši liela uzmanība.

Festivāla atklāšanas dienas pievakarē Rīgā, Viada degvielas uzpildes stacijā Kārļa Ulmaņa gatvē pulcējās aptuveni pussimts motobraucēju, lai piedalītos motobraucēju kluba Dieva suņi rīkotajā un viņu domubiedru atbalstītajā protesta zibakcijā.

"Šajā konkursā cita starpā pulcēsies dažādas Krievijā pazīstamas personas, no kurām daudzas šogad paudušas atbalstu un attaisnojumu Krimas aneksijai un kara kurināšanai Ukrainas austrumos," vēstīja organizācijas paziņojums, kas pirms zibakcijas tika publicēts Facebook tīklā un guva tur lielu atzinību.

Motobraucēju mērķis bija Dzintaru koncertzāle, pie kuras piebraukt satiksmes ierobežojumu dēļ kolonnai gan neizdevās. Vīri līdz norobežojošajām barjerām devās kājām un pie Jaunā viļņa norises vārtiem uzkavējās aptuveni desmit minūtes.

Ja ierasts, ka ikgadējā sezonas atklāšanas motoparāde vienkopus pulcē tūkstošiem vīru, jāatzīst, ka zibakcija lielu atsaucību nebija guvusi. Jau pirms protesta akcijas Aivars Freimanis jeb Frīdis bija izplatījis paziņojumu, kurā norādīja, ka Latvijas Motoklubu asociācija no šīs akcijas norobežojas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!