Foto: F64

Sestdien, 8. martā, Pārdaugavā pulcējās pusotrs tūkstotis krāšņi un oriģināli tērptu dāmu, kuras bija nolēmušas piedalīties par pastāvīgu tradīciju kļuvušajā BTA Sieviešu dienas rallijā.

Kā vēsta pasākuma organizatori, šogad rallijā no iepirkšanās centra Riga Plaza startēja rekordliels dāmu ekipāžu skaits - no rīta īsi pēc deviņiem ceļā devās 550 komandas.

Ņemot vērā skaudro statistiku par ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas ceļiem, lai veicinātu ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanu, šogad rallijs bija iecerēts ne tikai kā aizrautīgs un interesants dāmu izklaides pasākums, bet arī izglītojošs pasākums. 

Lai pievērstu uzmanību autovadītāju drošas un atbildīgas braukšanas prasmēm, Latvijā pazīstamais autosportists, drošas braukšanas poligona 333 trases pārstāvis Haralds Šlēgelmilhs pirms starta sniedza dalībniecēm instruktāžu par drošu braukšanu.

Kā pastāstīja rallija direktors Gatis Dzeguze, sestajā Sieviešu dienas braucienā dalībniecēm bija jāpārvar 13 kontrolpunkti un trases izbraukšana prasīja aptuveni septiņas stundas, bet pēc garās dienas dalībnieces un viņu atbalstītāji tiek gaidīti Sieviešu dienas ballīte Riga Plaza otrajā stāvā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!