Naktī no svētdienas uz pirmdienu Holivudā norisinājās ikgadējā ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija. Pēc kinoindustrijas nozīmīgākā pasākuma dedzīgi apspriests tiek ne tikai balvu sadalījums, bet arī tērpi, kādos slavenās viešņas apmeklēja ceremoniju.

Viedokļi par to, kas ir stilīgs un kas šoreiz vērtējams kā neveiksme, ierasti dalās, bet dažas aktrises viennozīmīgi trāpījušas desmitniekā. Starp veiksmīgāko tērpu īpašniecēm šī gada ceremonijā minamas Dženifera Lourensa, Sandra Bulloka un Lupita Njongo, kuras bija izvēlējušās metāliski mirdzošas kleitas.

Tāpat atzinīgi novērtēts Holivudas leģendas Merilas Strīpas klasiski sarkanais tērps, ar līdzīgu izvēli apbūra "Oskaru" kā otrā plāna labākā aktrise ieguvusī Elisone Džennija, bet viņas kolēģe filmā "I, Tonya" ("Es, Tonja") Margo Robija bija izvēlējusies sniegbaltu elegantu kleitu ar atkailinātiem pleciem, kas arī izpelnījusies stila kritiķu labvēlību.

Ne tik labus vārdus šogad izpelnījusies Salma Haijeka. Viņa ceremoniju apmeklēja gliteriem klātā rozīgā "Gucci" kleitā, kuras augšdaļu rotāja kristālu virtenes, un ne viens vien atzinis, ka šoreiz valdzinošā aktrise nedaudz pārcentusies.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ārvalstu mediju stila misēkļu sarakstos iekļauta arī Vūpija Goldberga, Blanka Blanko, dziedātāja St. Vincent jeb Annija Erīna Klārka un dažas citas dāmas.
Jau vēstīts, ka "Oskaru" kā aizvadītā gada labākā filma ieguva Giljermo del Toro "Shape of Water" ("Ūdens forma"). Vairāk par balvu saņēmējiem var lasīt šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!