Foto: Publicitātes foto
Unikālu fotoprojektu pirms vairākiem gadiem uzsākusi rumāņu māksliniece Mihaela Noroka – viņa ceļo pa pasauli un iemūžina sievietes dažādās pasaules valstīs, atklājot, cik skaistums var būt dažāds.

Projekta The Atlas of Beauty (Skaistuma atlants) ietvaros 29 gadus vecā fotogrāfe pabijusi 37 dažādās valstīs, kur uzņēmusi sieviešu fotogrāfijas - starp valstīm, kur viņa viesojusies, ir Irāna, Peru, Ķīna, Gruzija, Indonēzija un daudzas citas.

"Es esmu fotogrāfe no Rumānijas, kura pameta savu garlaicīgo darbu un sāka jaunu dzīvi. Pirms diviem gadiem es paņēmu mugursomu, savu kameru un devos ceļojumam apkārt pasaulei," ārvalstu medijiem par sevi stāstījusi Mihaela.

Starp pasaulē skaistākajām sievietēm ir arī kāda latviete - pievilcīga gaišmate Agate (attēlā), kuru, kā DELFI Izklaidei atklāja fotogrāfe, viņa iemūžinājusi 2013. gada septembrī, sava ceļojuma apkārt pasaulei sākumā viesojoties Rīgā.

Savas modeles Mihaele lielākoties sastapusi uz ielas un fotogrāfiju uzņemšanai lieki laiku nav tērējusi - dažkārt komunikācija ar satikto meiteni un bildes tapšana prasījusi vien 30 sekundes, bet bijušas situācijas, kad fotogrāfe modeli nolūkojusi sociālajos tīklos un speciāli sarunājusi tikšanos.

Fotogrāfe vienmēr mēģinājusi atrast kopīgu valodu ar meitenēm un iedvest viņām sajūtu, ka tieši viņa ir ļoti īpaša un var ar sevi lepoties. Piecu valodu pārzināšana ir krietni palīdzējusi, bet dažās valstīs lietā likta pat ķermeņa valoda, lai komunicētu ar modeli.

Ceļojuma laikā tapušas simtiem bilžu ar divdesmitgadniecēm, no kurām publiskotas labākās un izteiksmīgākās, bet Mihaela negrasās apstāties - viņa turpinās ceļot un fotografēt sastaptās meitenes, papildinot Skaistuma atlantu ar fotogrāfijām no visām pasaules valstīm.

"Mana projekta mērķis ir parādīt planētas dažādību, izmantojot sieviešu portretus," skaidro māksliniece.

"Tagad es zinu, ka skaistums ir visur, un tas nav atkarīgs no kosmētikas, naudas, rases vai sociālā stāvokļa, bet gan no tā, cik ļoti sieviete ir viņa pati. Globalizācijas ietekmes spiež mūs izskatīties līdzīgi, bet mēs visi esam skaisti tieši tāpēc, ka esam dažādi. Skaistums ir cilvēku acīs, un šīs acis vienmēr raugās no citas sejas," secinājusi Mihaela.  

Mihaelas ceļojumiem un daiļradei var sekot līdzi viņas Facebook lapā un Instagram profilā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!