Foto: Vida Press

Kompānijas "Amazon" dibinātājs un oficiāli par bagātāko cilvēku pasaulē nosauktais Džefs Bezoss ASV nopircis vēl vienu īpašumu.

Par šo namiņu Beverlihilsā Bezoss samaksājis nieka 10 miljonus ASV dolāru, vēsta ārvalstu prese.

Šogad aprīlī Bezoss daudzus pārsteidza ar vērienīgu pirkumu, proti, viņš samaksāja rekordlielu summu par īpašumu turpat Beverlihilsā – Bezoss nopirka iespaidīgu savrupnamu par 165 miljoniem ASV dolāru, un šis darījums uzreiz iekļuva visas Kalifornijas nekustamā īpašuma tirgū kā viens no vērienīgākajiem.

Bet nu blakus dārgajam īpašumam nopirkts arī šķietami necils 1930. gadā celts nams. Divstāvu māja pēdējoreiz tika tirgota 2018. gadā par 4,5 miljoniem dolāru. Bezoss to iegādājies par desmit miljoniem.

Kā vēsta "Variety", šāda pirkuma jēga droši vien nav ar mērķi tur arī dzīvot. Visticamāk, Bezoss vēlējies paplašināt sava pamatīpašuma teritoriju, tāpēc nopircis namu un zemi kaimiņos. Izrādās, Bezoss arī līdz šim bijis nasks uz kaimiņu teritoriju pirkšanu – arī savai muižai Sietlā viņš "piepircis" klāt vēl četrus blakus esošus īpašumus.

Zīmīgi, ka Covid-19 pandēmijas laikā planētas turīgākais cilvēks kļuvis vēl turīgāks. Ziņu aģentūras "Bloomberg" veidotā miljardieru indeksa dati liecina, ka Bezosa aktīvu vērtība kopš šī gada sākuma pieaugusi par 24 miljardiem dolāru - līdz 138,5 miljardiem dolāru.

Pieprasījums pēc "Amazon" piegāžu pakalpojumiem uzrādījis strauju kāpumu, jo koronavīrusa izplatības dēļ cilvēki bija spiesti uzturēties mājās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!