Foto: DELFI

Svētdien, 11. maijā, tiks atzīmēta Mātes diena, un, tuvojoties šiem svētkiem, tirdzniecības centrā Spice šonedēļ tika atklāta sirsnīga fotoizstāde Laimīga mamma – laimīgs bērns!.

Izstādē redzamo darbu autors ir fotgrāfs Māris Kiseļovs, kurš, iemūžinot 18 veiksmīgas mammas kopā ar atvasēm, vēlējies parādīt, ka bērni ir iedvesmas avots, un mudināt vecākus augt un attīstīties.

Fotogrāfam pozējušas tādas veiksmīgas un slavenas māmiņas kā dziedātāja Katy Tindemark, zīmola Shu shu... veidotāja, dizainere un mūziķa Kaspara Zlidņa dzīvesbiedre Diāna Liepniece (abi attēlā), zīmolvede zīmolu ligzdā MATKA Inese Apse-Apsīte, uzņēmēja Marika Ģederte, topošo vecāku nodarbību vadītāja Katrīna Puriņa un citas, no kurām daļa kopā ar atvasēm arī apmeklēja izstādes atklāšanu.

"Sabiedrībā ir izplatīts stereotips, ka būt mammai ir tas pats, kas pārvilkt krustu savai attīstībai un sapņiem. Ar šīs izstādes palīdzību mēs vēlamies parādīt, ka tā nav nekāda absolūtā patiesība. Daudzas brīnišķīgas mammas ir lielisks piemērs tam, ka var ļoti harmoniski savienot mātes lomu un īstenot savas personīgos mērķus," skaidro TV personība Anna Rozīte, kura ir arī viena no izstādes idejas autorēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!