Foto: Publicitātes foto

Godinot Latvijas 101. dzimšanas dienu, tapusi ļoti īpaša piespraužu kolekcija "Rotājies, Latvija!", kuras radīšanā piedalījusies Latvijas bijusī preizdente Vaira Vīķe-Freiberga. Plašākai sabiedrībai kolekcija, kas vienlaicīgi iezīmē ar juvelierizstrādājumu uzņēmuma "Grenardi" 20. dzimšanas dienu, tika prezentēta trešdien, 20. novembrī, tirdzniecības centrā "Spice".

"Esam īpaši pagodināti, jo šī kolekcija tapusi sadarbībā ar vienu no nozīmīgākajiem modernās Latvijas simboliem – Vairu Vīķi-Freibergu, politiķi, zinātnieci un sievieti, kura izprot latviešu dzīvesziņu," uzskata Alīna Spriņģe, "Grenardi" valdes locekle un kolekcijas dizainere. "Jau no kolekcijas tapšanas pirmsākumiem tas ir kopdarbs, kurā Vīķes-Freibergas kundze aktīvi iesaistījās un līdzdarbojās."

Saules zīme ir šīs īpašās rotu kolekcijas centrālais objekts, jo tas ir jēgpilns un spēcīgs mūžīgās kustības simbols, kā arī Vairas Vīķes-Freibergas ilggadēja projekta izpētes objekts ir saule, kura latviešiem ir dzīvības un radīšanas enerģijas simbols, kas piešķir procesiem spēju attīstīties un izplesties. "Dzīvē vajag vairāk saules un pārliecības par saviem spēkiem un skaistumu!" uzsver bijusī prezidente.

Kolekcijā "Rotājies, Latvija!" pieejamas trīs dažādas piespraužu sērijas – "Saules zieds", "Rīta saule" un "Trejādā saule".

Lakoniska, mūsdienīga, ģeometriskās līnijās un ar vīrišķīgu raksturu saule atainota "Rīta saules" sērijā, kurā pieejamas ne vien piespraudes, bet arī aproču pogas. Kolekcijas sērijā "Saules zieds" saule atspoguļota ar maigām un plastiskām līnijām, savukārt sērijā "Trejādā saule" trīs kārtās redzama saules zīme. Kā veltījums Latvijai 101. dzimšanas dienā pieejama īpaša "Trejādās saules" limitētās līnijas 101 sudraba piespraude ar rozā zelta pārklājumu un baltiem topāziem – katra piespraude ir atsevišķi numurēta, un to rotā Vairas Vīķes-Freibergas iniciāļi.

Kolekcijas svinīgā atklāšana ar Vīķes-Freibergas piedalīšanos notika tirdzniecības centrā "Spice".

Kolekcijas rotas veidotas sudrabā un pārklātas ar rodiju, rozā un dzelteno zeltu. Tās pieejamas cenu kategorijā no 48 līdz 144 eiro. No katra kolekcijas "Rotājies, Latvija!" pirkuma desmit eiro tiks ziedoti Vairas Vīķes-Freibergas vārdā nosauktajā un Vītolu fonda administrētajā stipendiju programmā spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem studijām Latvijas augstskolās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!