Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešdien, 25. septembrī, īstu saldēdienu visiem britu karaļnama faniem sarūpējuši preses fotogrāfi – milzu ievērību izpelnījusies kadru virkne, kurā iemūžināta Lielbritānijas prinča Harija un viņa laulātās draudzenes Saseksas hercogienes Meganas četrus mēnešus vecā dēliņa Ārčija Harisona Mauntbatena-Vindzora ciemošanās pie bijušā Keiptaunas arhibīskapa Desmonda Tutu.

Jau vēstīts, ka Harijs kopā ar sievu un dēlu devies karaliskajā tūrē uz Āfriku. Pirmdien no rīta ģimene ieradās Dienvidāfrikā, Keiptaunā, un Saseksas hercogu pāris uzreiz ķērās klāt oficiālo pienākumu pildīšanai, bet dēliņu Ārčiju tikmēr pieskatīja auklīte.

Savukārt trešdienas rītā Harijs un viņa laulātā draudzene Keiptaunā devušies dzert tēju pie bijušā arhibīskapa, cilvēktiesību aizstāvja un cīnītāja, Nobela miera prēmijas laureāta Desmonda Tutu, un vecāki līdzi paņēmuši arī dēliņu, ziņo raidsabiedrība CNN.

Mazais Ārčijs piedzima 6. maijā, un šī ir pirmā reize kopš puisēna nākšanas pasaulē, kad vecāki kopā ar viņu izgājuši sabiedrībā karalisko pienākumu pildīšanas ietvaros.

Jau vēstīts, ka oficiālā vizīte Āfrikā ilgs desmit dienas, kuru laikā Harijs ieplānojis doties arī uz Botsvānu, Angolu un Malāviju. Tikmēr hercogiene ar dēliņu Ārčiju paliks Keiptaunā un gaidīs Hariju atgriežamies, jo, kā vēsta britu tabloīdi, "lidmašīnas nav maziem bērniem draudzīgas".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!