Foto: Privātais arhīvs

"Instagram" modele un blogere Jana Bruka (Yana Bruk) savus sekotājus pārsteigusi ar sevišķi pikantu tēlu, ko ne viens vien instagrama lietotājs gatavs traktēt arī kā zaimošanu.

Puskaila, viscaur zaļā krāsā un ar trim zelta zvaigznēm rokās – šādu dizainu izvēlējusies Jana Bruka, iejūtoties Brīvības pieminekļa tēlā, ko tautā dažkārt dēvē arī par Mildu.

Jaunā sieviete attēlu sēriju paraksta ar vārdiem "Mirdzi kā zvaigzne!" un reflektē par brīvības jēdziena nozīmi kopumā un Janas pašas dzīvē.

Pozēt pie Brīvības pieminekļa viņa tīkojusi jau sen, un nu tas arī izdevies. "Kāpēc es vispār izlēmu parādīt jums Mildu tieši šādā skatā, kā jūs redzat šajās fotogrāfijās, mm? Viss ir vienkārši, es uzskatu ka Milda ir Brīva! Tikpat brīva kā mēs! Brīvi par pavadīt savu brīvdienu, staigājot pa savu pilsētu, smaidot garāmgājējiem (beidzot uz sejas smaids). Brīva no visiem stereotipiem, kurus mums uzspiež visas vēstures garumā. Es jums parādu viņu tādu, kāda viņa varētu būs tagad, mūsdienās. Jo mēs taču dzīvojam demokrātiskā valstī," pauž slavenā influencere, kurai "Instagram" platformā seko vairāk nekā 85 tūkstoši cilvēku.

Mildas tēlā Bruka arī devusies tālāk savās ikdienas gaitās, pozējot te uz soliņa Strēlnieku laukumā, te sabiedriskā transporta pieturā, te veikalā. Jana savās gaitās visur līdzi nēsājusi trīs zvaigznes zelta krāsā.

View this post on Instagram

A post shared by ЯНА БРУК - ТВОЙ ЛУЧШИЙ ДРУГ (@yanaabruk) on Jul 28, 2020 at 11:08am PDT

View this post on Instagram

🇱🇻Mirdzi kā zvaigzne! Kāda ir pati ievērojamākā lieta Latvijā priekš jums? Kas pirmais nākt jums prātā? Personīgi man «Brīvības piemineklis» un jums? Starp citu kāds no jums ir kādreiz aizdomājies par to kāpēc tieši Milda? Kāpēc šo sievieti, meiteni uz pieminekļa sauc tieši par Mildu, kāpēc ne Zane, ne Yana, ne Marija? Taču variantu bija tik daudz un dažādu :/ Bet, kas vispār zināja, ka priekšgājējs mūsu lieliskās sievietes Mildas, bija vīrietis ) un ne vienkārši tur kaut kāds, bet pats Pēteris pirmais! Tiesa stāvēja viņš nedaudz citā vietā, vīrieti iemainīja sieviete hmmm... pilnīgi kā mūsdienu sparā. Bet priekškam vispār tika izstādīts šis piemineklis? Atbildu- uz Latvijas neatkarības 17 gadadienu. Tak ko tad tas nozīmē? Domāju, ka pat skaidrot nevajag😂 BRĪVĪBU! Sieviete tur trīs zvaigznes, apzimējošas agrāk trīs Latvijā daļas, kuras šobrīd ir četras. Uz pašas fasādes rakstīts «Tēvzemei un brīvībai» tik vien pāris vārdu, bet cik spēcīgi!💪🏼 Kāpēc es vispār izlēmu parādīt jums Mildu tieši šādā skatā kā jūs redzat šajās fotogrāfijās, mm? Viss ir vienkārši, es uzskatu ka Milda ir Brīva! Tik pat brīva kā mēs! Brīvi par pavadīt savu brīvdienu staigājot pa savu pilsētu, smaidot garāmgājējiem( beidzot uz sejas smaids) Brīva no visiem stereotipiem, kurus mums uzspiež visas vēstures garumā. Es jums parādu viņu tādu kāda viņa varētu būs tagad, mūsdienās ❤️ Jo mēs tak dzīvojam demokrātiskā valstī? Jo mēs taču rūpējamies par mūsu valsts iedzīvotājiem. Milda ir nogurusi visu laiku strādāt, bez brīvdienām tur stāvēt un mirdzēt, tāpēc viņa ir pelnījusi tādu pašu atpūtu kā mēs. Ko priekš jums nozīmē brīvība? Body art : @carlanaart Fotogrāfs : @oskarsludvigs Modele : Yana Bruk Tavs vislabākais draugs 😂💪🏽

A post shared by ЯНА БРУК - ТВОЙ ЛУЧШИЙ ДРУГ (@yanaabruk) on Jul 29, 2020 at 9:50am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!