Foto: Eastlabs sk.
Aizvadītās nedēļas izskaņā Rīgā noslēdzās vērienīgākais pasākums "Fit Model" sporta disciplīnā – vēsturē otrais IFBB Pasaules "Fit Model" čempionāts, kas uzņēma dalībniekus no četriem kontinentiem. Jau otro gadu pēc kārtas zelta godalgu pašās prestižākajās pasaules līmeņa sacensībās sīvā konkurencē izcīnīja un par divkārtējo IFBB pasaules čempioni tika kronēta Samanta Balode.

Pasaules čempionāts tradicionāli norisinājās krāšņajā "Studio69" koncertzālē. Pasākumu organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija (IFBB Latvija) tās prezidentes Kristīnes Vederņikovas vadībā. Sacensību galvenie atbalstītāji bija Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Sporta federāciju padome.

Kā "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji, čempionātā piedalījās 65 sportisti no 14 dažādām Eiropas un pasaules valstīm. Pirmo reizi sacensībās piedalījās sportisti no Dienvidāfrikas, Ķīnas, Mongolijas, Kanādas, un Kazahstānas.

Labākās pasaules sportistes demonstrēja teicamas ķermeņa formas, sievišķību un grāciju uznāciena raundā peldkostīmos, kā arī apburošus vizuālos tēlus vakarkleitās. Iznācienus vērtēja tiesneši. Skaisti peldkostīmi, izsmalcinātas vakarkleitas, īpašie skatuves stili – visi šie komponenti uzsver dalībnieču dabisko daili un pievilcīgās, ne pārāk muskuļaini izteiktās ķermeņa formas.

Pirmo reizi sacensību vēsturē tiesneši un skatītāji varēja novērtēt arī vīriešu "Fit Model" kategoriju, kurā piedalījās sportisti no Ķīnas un Polijas.

Godalgoto vietu ieguvēji:

"Women's Fit model – 163 cm":

1. vieta – Samanta Balode (Latvija)

2. vieta – Tetiana Velshyna (Ukraina)

3. vieta – Kseniya Maseika (Baltkrievija)

"Women's Fit model – 168 cm":

1. vieta – Anna Kozhemiakina (Krievija)

2. vieta – Alena Agafonova (Krievija)

3. vieta – Yu Teng (Ķīna)

"Women's Fit model + 168 cm":

1. vieta – Sofia Maloletova (Krievija)

2. vieta – Anastasiia Dobrydina (Krievija)

3. vieta – Mailys Luigend (Igaunija)

"Men's Fit model open":

1. vieta – Gu Dian (Ķīna)

2. vieta – Wang Ruishan (Ķīna)

3. vieta – Yang Xiao (Ķīna)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!