Foto: Pēteris Vīksna
No 4. līdz 6. oktobrim "Gastronome" delikatešu tirgus jau 17. reizi rīko Jūras velšu festivālu, un atklāšanā piektdien bija sanākuši Rīgas lielākie gardēži, lai izbaudītu svaigākās un interesantākās jūras veltes un īpašas meistarklases.

Festivālu jau piektdien apmeklēja arī daudzas sabiedrībā zināmas personas – modele Diāna Kubasova, dziedātāja Samanta Tīna, radio personība Sanda Dejus, aktrise Anta Aizupe, infleuncere Elīza Vilcāne, stila dizainere Kristīne Rudzinska, modes direktore Olga Kolotova, redaktores Marina Dianova un Inna Kaņevska, producente Santa Kola, dizainere Dace Krieviņa-Bahmane un citi.

Kā "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji, "Gastronome" un "mc2" ir pirmie, kas Baltijā ieved dzīvas jūras veltes. Tās atrodas speciālā konteinerā, kas imitē jūras iemītnieku dabīgo vidi, tādējādi mazinot to stresu. Pateicoties šai transportēšanas metodei, jūras veltēm garša ir izteiktāka un dabiskāka.

Festivāla apmeklētājiem bija vienreizēja iespēja baudīt svaigas mīdijas no akvārija, omāru daļas, jaunu austeru veidus, jūras ežus un ķemmītes, kā arī daudzas citas jūras veltes.

Šogad pirmo reizi apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties kādā no trim bezmaksas meistarklasēm, kurās šefpavārs iepazīstina ar kalmāru, gliemeņu, jūras ķemmīšu, austeru un mīdiju gatavošanas un baudīšanas noslēpumiem.

Divus vakarus tiek rīkotas īpašas festivāla vakariņas "Dzīvo jūras velšu darbnīca", kuru laikā šefpavārs Jevgēņijs Ponomarjovs izglīto lietot omāra atvēršanai nepieciešamos rīkus, kā arī atvērt omārus. Finālā viesi var baudīt maltīti, pagatavotu no dzīviem omāriem, kas Baltijā ir ekskluzīva un unikāla iespēja.

Viesiem ir iespēja arī iegādāties biļetes uz svētku brančiem, kuros šefpavārs rāda ēdienu gatavošanas procesu un dalās ar noslēpumiem un tehniku, ko visi var vērot arī ekrānā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!