Foto: DELFI

Oktobrī galvaspilsētas viesi ierasti tiek lutināti ar īpaši daudz kultūras dzīves notikumiem, un nedēļas izskaņā ar krāšņu burziņu tika atklāts jau otrais Rīgas Starptautiskais kino festivāls - desmit dienu ilgi kino svētki ar plašu un daudzveidīgu programmu.

Atklāšanas pasākums norisinājās kinoteātrī Splendid Palace, un tas vienkopus bija pulcējis gan kino jomas proefsionāļu, gan interesantus, starp kuriem netrūka arī sabiedrībā zināmu cilvēku.

Pasākuma ielūgumā kā ģērbšanās stila prasība bija noteikts "creative black tie", kas paģēr klasisko vakara tērpu ansambli papildināt ar kādu košu aksesuāru vai citu interesantu, radošu detaļu.

Kā jau tas ierasts daudzos pašmāju ar kultūras dzīvi saistītos pasākumos, Latvijas radošo cilvēku attieksme pret ielūgumos norādītajiem "dress code" ir visai atturīga.

Arī šoreiz ne viens vien kungs uz pasākumu bija ieradies svīterī vai citā ērtā ikdienas apģērbā, lai gan "creative black tie" nosaka izvēlēties žaketi un kreklu.

Arī dāmām ar ģērbšanās prasību ievērošanu bija veicies dažādi - pasākumā dominēja tumšās krāsas, kas citreiz ir visdrošākā izvēle, bet šajā gadījumā īsti neatbilda noteiktajam "dress code", kas prasa nedaudz vairāk krāsu un drosmīgu akcentu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!