Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā tika aizvadīta līksma pasēdēšana, kurā garšu kārpiņas varēja pamielot ar dažādiem smeķīgiem labumiem. Pasākums vienkopus pulcēja sabiedrībā zināmas personības, kuras piedāvāja pašu radītas sviestmaižu receptes.

Atzīmējot "Latvijas maiznieka" produktu līnijas "Maiziņš" gada jubileju, vairākas pašmāju slavenības tika izaicinātas sagatavot individuālu sviestmaizes recepti.

Ar savām receptēm klajā nāca dziedātāja Agnese Rakovska, radio personība un mūziķe Marta Grigale, skaistumkonkursu dalībniece un modele Diāna Kubasova, blogeres Alina Keller un Elizabete Gorina, stiliste Indra Salceviča, kā arī dziedātājs Markus Riva, "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji.

Tā, piemēram, Rakovska nodemonstrēja, kā pagatavot brokastu maltīti, kas dotu spēku rītam un drusku pat koncertam vakarā. Viņa izmantoja maizi ar kaņepēm, lauku brīvo vistu olas, vietējos dārzeņus un garšvielas.

Savukārt Marta Grigale prezentēja savu versiju pusdienām radio studijā – grauzdētu auzu maizīti ar krēmsieru un krāsnī ceptu laša fileju, kas pārklāta mango šķēlītēm. Tikmēr Alina Keller dalījās ar recepti izsmalcinātai sviestmaizei līdzņemšanai. Viņa uz grieķu jogurta maizītes servēja garneles, avokado, ķiršu tomātiņus un mocarella sieru.

Gorina pagatavoja vegānisku ēdienreizi vieglām vakariņām, izmantojot pilngraudu porciju maizi un dažādu krāsu dārzeņus un augļus – vārītas bietes, zemenes, gurķi, rukolu, humusu, ķirbja sēklas un valriekstus. Savukārt Salceviča dalījās ieteikumā vasarīgas maltītes pagatavošanā, iedvesmojoties no vasarā iemīļotā ēdiena – aukstās zupas. Uz dārzeņu maizes tika servētas marinētas bietes, sīpolloki, gurķis, vārīta ola, klasiskais krēmsiers un citronpipari.

Markus Riva lika lietā rudzu maizi un pagatavoja sātīgu sviestmaizi ar "lēni sautētu vistas fileju, avokado, Filadelfijas sieru un sarkano pesto, bet Kubasova piedāvāja recepti launagam – siera maizi ar trīs veidu sieriem. Uz viņas sviestmaizes bija kausētais, mocarella un sarkanais Čedaras siers, saulē kaltēti tomāti, rukola un baziliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!