Foto: DELFI

Pirmizrādi piedzīvojusi populārā un godalgotā HBO seriāla "Troņu spēle" ("Game of Thrones") ilgi gaidītā astotā sezona, un pirmdienas, 15. aprīļa, vakarā "Kino Citadele" notika pirmās sērijas īpašais seanss, kurā pulcējās kino blogeri, seriāla fani, sabiedrībā zināmi ļaudis un mediju pārstāvji.

Seriāla astotās sezonas, kas būs arī noslēdzošā, pirmās sērijas izrādīšana bija ieturēta seriāla tematikā – pie ieejas zālē viesus sagaidīja vairāki stāsta varoņi un tēli, ar kuriem kopā varēja nofotografēties.

"Isense" (agrāk – "Scape") auditorija, kurā tika izrādīta pirmā sērija, bija gandrīz pilna, un viesu vidū netrūka atpazīstamu personību.

Starp pirmizrādes apmeklētājiem bija gastroenterologs Hosams Abu Meri un viņa līgava, žurnāliste Linda Krūmiņa, mūziķis Juris Kaukulis, puiši no grupas "Carnival Youth"un daudzi citi.

Jau vēstīts, ka seriāla astotajā sezonā gaidāmas vien sešas sērijas ierasto desmit vietā. Toties neviena no tām nebūs īsāka par 50 minūtēm, un divas noslēguma sērijas ilgšot pat 80 minūtes.

Seriāls "Troņu spēle" šo gadu laikā izvirzīts 132 "Emmy" nominācijām un ieguvis 47 balvas, tostarp par labāko dramatisko seriālu 2015., 2016. un 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!