Foto: DELFI
Skaistumkonkursu dalībniece un rīkotāja Liene Skulme (attēlā), gatavojoties pasākumiem, īpašu vērību pievērš tam, lai viņa labi izskatītos. Liene piekrīt, ka sievietes skaistākā rota ir mati, un gaidāmā skaistumkonkursa ietvaros viņa nolēmusi kuplināt savu galvas rotu.

"Šī nebija pirmā reize, kad veicu matu pieaudzēšanas procedūru. Esmu to darījusi aptuveni četras reizes - vienmēr pirms konkursiem. Gari mati uz skatuves izskatās daudz efektīgāk un pamanāmāk.

Šobrīd notiek organizatoriskie darbi rudenī gaidāmajam skaistumkonkursam, un sponsori man sniedza iespēju pieaudzēt matus. Nolēmu - kādēļ neizmantot šo piedāvājumu?" sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Liene, kuras jaunā frizūra tapusi salonā Stellina.

Matu garums un apjoms tiek palielināts ar dažādām metodēm. Skulmes jaunā sasuka veidota no 180 šķipsnām, kuras pielīmētas viņas dabīgajiem matiem ar plāksnīšu palīdzību.

"Parasti meitenēm nepieciešamas 50 - 70 šķipsnas, taču mani mati ir ļoti biezi, tādēļ arī bija nepieciešams tik liels apjoms. Plāksnīšu metode ir īpaša ar to, ka tā ir saudzīga un nebojā dabīgos matus," saka Liene.

Šādai frizūrai ir nepieciešama arī īpaša kopšana - mati regulāri jāķemē un tie jāuztur kārtībā. Ir arī dažas nianses, kuras noteikti vajadzētu ievērot.

"Pieaudzētos matus vislabāk mazgāt dušā, jo galvu nevajadzētu liekt uz leju. Tie arī regulāri jāķemmē, lai nesaveļas, taču daudzas meitenes ir par slinku, lai to darītu. Vienīgais pieaudzēto matu mīnuss ir tāds, ka tie ilgi žūst," savā pieredzē dalās Skulme.

Liene ir ievērojusi, ka pieaudzētie mati uz viņas dabisko sasuku atstāj pozitīvu iespaidu, jo, veidojot frizūras, netiek traumēti un bojāti pašas mati.

"Parasti ar pieaudzētajiem matiem nostaigāju aptuveni divus mēnešus. Iepriekšējā reizē mani mati  pa šo laiku bija krietni paaugušies un izskatījās ļoti veselīgi.

Pēc konkursa gan no pieaudzētajiem matiem atbrīvošos, lai ziemā mana galva var atpūsties. Man pašai tomēr ir gana gara un kupla sasuka," stāsta Liene.

Lai gan Skulmes dabīgā matu krāsa ir ruda, viņa par savu toni sauc blondo, bet tumšie un krāsainie toņi viņu nesaista.

"Var jau arī pieaudzēt dažādas krāsainas matu šķipsnas, bet man tomēr patīk dabiskums, tādēļ mana frizūra ir vienā tonī. Ja vēlos izrotāties, meistare man iedeva sprādzītes ar Swarovski kristāliņiem, kuras piespraust matiem," noslēgumā saka Skulme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!