Foto: DELFI

Svētdien, 20. maijā, ļaužu tūkstoši pulcējās Rīgas ielās, lai piedalītos bēdīgi slavenajā Nordea Rīgas maratonā, un starp skrējējiem un viņu atbalstītājiem bija arī daudzas Latvijas sabiedrībā atpazīstamas personas.

Skrējiena laikā tauta aktīvi juta līdzi maratona pašreklāmas galvenajiem varoņiem - Latvijas Nacionālā teātra aktierim Artusam Kaimiņam un Jaunā Rīgas teātra aktierim Andrim Keišam.

Abiem aktieriem veiksmīgi izdevās pievarēt 10 kilometrus, un ātrāku rezultātu uzstādīja Kaimiņš, kurš atšķirībā no Keiša aktīvi piedalījās publiskajos skriešanas treniņos Mežaparkā. Desmit kilometru distancē spēkus izmēģināja arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Skrējēju rindās, kā ierasts, bija arī sportiste Jeļena Prokopčuka, kura 21 kilometra distancē izcīnīja uzvaru. Savukārt visnopietnākajā distancē - 42 kilometru trasē - cīnījās arī aktieris Ģirts Liuziniks.

Vislielākais skrējēju skaits bija pieteicies 5 kilometru distancei. Šo attālumu drosmīgi pieveica kā mazi zīdainīši un vecāki ar ratiņiem, tā sirmi pensionāri, cilvēki ratiņkrēslos, dažādi "supervaroņi" un citi krāšņi tēli, tostarp kāds suns.

Piecu kilometru distancē startēja arī deputāts Imants Parādnieks, Māmiņu kluba aktīviste Santa Didžus ar ģimeni, basketboliste Gunta Baško-Melnbārde un citi.

Skrējienu no skatītāju rindām šoreiz baudīt bija izvēlējies Rīgas mērs Nils Ušakovs, un atbalstītāju rindās kopā ar dēlēnu bija arī skaistumkaraliene un Latvijas viceprincese Sanita Kubliņa (attēlā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!