Foto: Publicitātes attēli
Pēc kultūras pasākumiem noilgojusies publika ceturtdien pulcējās Dzintaru koncertzālē, kur notika Maestro Raimonda Paula pasaules kino mūzikas koncerts.

Raimonda Paula vakars Dzintaros notika "Jūrmalas festivāla" ietvaros.

Maestro un kinomūzikas cienītāji varēja baudīt iedvesmojošu koncertu. Klausītāju vidū bija gan cilvēki no tautas, gan arī sabiedrībā zināmi cilvēki.

Paula koncertu pagodināja gan labklājības ministre Ramona Petraviča, kura, kā ierasts, koncertus apmeklē kopā ar savu meitu, gan pazīstamais gastroenterologs Hosams Abu Meri ar kundzi, "Rīta Panorāmas vadītāju" Lindu, gan arī Organiskās sintēzes institūta vadītājs Ivars Kalviņš. Tāpat viesu vidū bija arī politiķis Gunārs Kūtris ar pavadoni, un citi.
Koncertā skanēja mūzika, ko radījuši dekadentiskās Berlīnes spīdeklis Kurts Veils, šarmantais skumju meistars Čārlijs Čaplins, virtuozais džeza ģēnijs Glens Millers, neatkārtojamais hameleons Džordžs Gēršvins, leģendārais itālis Nino Rota un citi meistari.

Klausītāji atpazina brīnišķīgās intonācijas no tādām kinolentēm kā ''Šerbūras lietussargi'', ''Krusttēvs, ''Vasaras nakts smaidi, ''Rampas gaismas''. Panorāmiskā programma iezīmēja gan Holivudas 20. gadsimta eleganto glamūru, gan Eiropas nostalģisko atmosfēru, kuras centrā bija arī Raimonds Pauls un Gija Kančeli, divi filmmūzikas grandi.

Maestro mūzikas džeziskā lirika, kaprīzie ritmi un tikai viņam piemītošā latviskā noskaņu palete ir apzīmogojusi daudzas populāras latviešu filmas – ''Ilgais ceļš kāpās'', ''Lietus blūzs'', ''Teātris'' un citas. Izcilais gruzīnu komponists Gija Kančeli radījis mūziku slavenajām Georgija Danelijas filmām, tostarp ''Mimino'' un ''Kin-dza-dza''.

"Jūrmalas festivāls" ilgs līdz 4. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!