Foto: Vida Press

Spāņu fotogrāfe Telma Salvansa pabeigusi astoņus gadus ilgu projektu un izdevusi grāmatu ar nosaukumu The Waiting game, kurā apkopotas fotogrāfijas ar prostitūtām uz vientuļiem Spānijas ceļiem.

43 gadus vecā fotogrāfe, kas pati ir no Barselonas, gribējusi pievērst sabiedrības uzmanību ne tik daudz pašai prostitūcijas problēmai, cik faktam, ka šīs sievietes, kas vienas pašas gaida klientus tuksneša vidū, ir faktiski pilnībā neaizsargātas.

Tā kā gandrīz neviena no prostitūtām nevēlējās tikt fotografēta tuvplānā, bildes nācās uzņemt no attāluma, un līdz ar to foto projekts šķiet autentiskāks, reālistiskāks.

Lai gan ceļi lielākoties šķiet tukši, reizi pa reizei meitenes tiek pie darbiņa, taču viņu atrašanās vieta vientuļos nostūros fotogrāfei likusies visbiedējošākā.

"Traģēdija nav pašā prostitūcijas faktā, jo, ja pilsētniece izlemj kļūt par prostitūtu, viņa var kontrolēt vidi un izvēlēties tikai sev patīkamus klientus, taču šīm mazpilsētu un lauku sievietēm šādas iespējas nav.

Tāpēc viņas ir pilnībā neaizsargātas, un šādos apstākļos bieži vien uzplaukst vardarbība, nerunājot nemaz par nāves gadījumiem," komentē Salvansa.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!