Foto: Vida Press

No 2. līdz 10. decembrim pasaulē tiek atzīmēta Hanuka jeb ebreju gaismas svētki, kuru laikā katru vakaru tiek aizdegta viena svecīte deviņžuburu svečturī, kas pazīstams kā menora. Šo tradīciju šonedēļ godinājis arī ASV prezidents Donalds Tramps un viņa ģimene.

Svētki ceturtdien, 6. decembrī, Baltajā namā atzīmēti ar oficiālu pieņemšanu. Tajā piedalījušies arī astoņi ļoti īpaši viesi – ebreji, kas pārdzīvojuši holokaustu. Tramps savā uzrunā atzīmējis, ka viņi pārcietuši "vārdos neaprakstāmu ļaunumu", vēsta "The Washington Post".

Tāpat arī ASV prezidents pieminējis oktobrī notikušo apšaudi Pitsburgas sinagogā, kurā bojā gāja 11 ebreji. Tramps uzsvēris, ka pēc šī notikuma viņš uzskata par pienākumu cīnīties ar antisemītismu visur pasaulē. "Mums ir jāizskauž šis zemiskais naids," sacījis prezidents.

Kad Tramps saviem viesiem atgādināja, ka viņš pērn Jeruzalemi atzina par Izraēlas galvaspilsētu un šogad pieņēma lēmumu ASV vēstniecību no Telavivas pārcelt uz Jeruzalemi, viņš izpelnījās skaļas ovācijas, vēsta medijs.

Jāatzīmē, ka Trampa vecākā meita Ivanka 2009. gadā pirms precībām ar Džaredu Kušneru pārgāja jūdaisma ticībā. Arī pāra trīs kopīgās atvases pieder šai reliģijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!