Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 5. decembrī, ASV prezidents Donalds Tramps un viņa kundze Melānija Trampa netālu no Baltā nama ar svinīgu uzrunu iededza Nacionālo Ziemassvētku eglīti. Šis skaistais pasākums ir viena no senākajām svētku tradīcijām, kas šogad norisinājās 97. reizi.

Ārzemju plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka svinīgā ceremonija tika aizsākta 1923. gadā, kad 30. ASV prezidents Kelvins Kūlidžs vietējā kora un jūras kara flotes orķestra pavadījumā pirmoreiz iededza Nacionālo egli.

Tā iegājusies par ikgadēju tradīciju, kuru turpinājuši piekopt arī visi nākamie ASV līderi, un ceturtdien jau trešo reizi savas prezidentūras laikā egli iededza arī Tramps, tādējādi iezīmējot brīvdienu sezonas sākšanos.

Raidsabiedrība CNN ziņo, ka sanākušais pūlis pēc Trampa aicinājuma sācis atskaiti, bet pogu, kas likusi eglei spoži izgaismoties, piespiedusi viņa laulātā draudzene.

Tiek vēstīts, ka savā uzrunā Tramps piesauca spožo zvaigzni, kas pirms vairāk nekā 2000 gadiem uzmirdzēja Austrumos, un trīs gudros vīrus.

"Kristieši saka paldies, ka pasaulē nāca Dieva dēls, lai glābtu cilvēci. Jēzus Kristus mūs iedvesmo citam citu mīlēt dāsni un ar žēlastības pilnu sirdi," savā runā sacījis prezidents.

Jāatzīmē, ka galvenās egles tuvumā gājēju celiņa malās izvietotas vēl 56 mazākas eglīts, kas simbolizē visus 50 štatus un vairākus apgabalus. Katrs no kociņiem ir izgreznots ar unikāliem, rokām darinātiem rotājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!